Színes

A meleg karakterek miatt már be is tiltották az Örökkévalókat a Közel-Keleten

 

A Marvel új szuperhősfilmjét november 11-én mutatták volna be a Közel-Keleten, de az Örökkévalók már biztosan kihagyja Szaúd-Arábiát, Kuvaitot és Katart. Ezeken a helyeken csendben levették a mozik honlapjairól a filmet. Hogy betiltották, azt a The Hollywood Reporternek elismerte az egyik régiós mozilánc, de hivatalos indoklást ők sem kaptak.

A portál értesülései szerint a helyi cenzori hatóságok arra akarták rávenni a Marvelt birtokló Disney-t, hogy vágják meg a filmet. Erre nem voltak hajlandóak, ami meglehetősen furcsa is lett volna, hiszen ez a film szerepelteti a Marvel első nyíltan meleg szuperhősét. Chloe Zhao rendező korábban már jelezte, reméli, a queer karakterek miatt nem nehezedik majd külső nyomás a Marvelre.

Az Örökkévalók egyik jelenetében az egyik szuperhős, Phastos (Byran Tyree Henry) megcsókolja a filmbéli férjét (Haaz Sleiman). Értesülések szerint ez volt a gond, pontosabban a meleg karakterek, mert az Öböl-menti országokban a mai napig törvény bünteti a homoszexualitást.

A filmet már játsszák a hazai mozik.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin