Színes

A korábbi alkalmazottak szerint listázta a TikTok a queer tartalmat néző felhasználóit

A kritika újabb hulláma érheti el a TikTok-ot, miután napvilágot láttak olyan hírek, miszerint legalább egy évig tárolták azoknak a felhasználóknak a listáját, akik LMBTQ-tartalmat néztek.

A korábbi alkalmazottak a Wall Street Journalnek elmondták, hogy az alkalmazás katalogizálta azokat, akik LMBTQ témájú videókat néztek a kínai fejlesztésű és tulajdonú applikáción.

2020 és 2021 között a TikTok munkatársai az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában is aggodalmukat fejezték ki a tárolt adatok létezése miatt, és arra figyelmeztették a feletteseiket, hogy amennyiben az adatok kompromittálódnak, olyan országokban élő emberek zsarolására használhatóak fel, ahol az LMBTQ-közösséget kriminalizálják.

Az egyik korábbi alkalmazott azt is állítja, hogy a Kínában dolgozók gond nélkül hozzáférhettek az adatokhoz, és néha ők szabályozták, hogy ki láthatja azokat.

A TikTok képviselője a Wall Street Journalnak elmondta, hogy az adatokhoz csak az arra jogosultak férhettek hozzá, és listát az Egyesült Államokban majdnem egy évvel ezelőtt törölték. „Az adatok a felhasználók érdeklődési körét reprezentálják, és nem feltétlenül utalnak valakinek a identitására” – védekezett a megszólaló.

Azok a felhasználók, akik LMBTQ-tartalmat fogyasztanak a TikTok-on, nem biztos, hogy maguk is LMBTQ személyként azonosítják magukat, ahogyan vannak olyanok is, akik élvezik a sütési tartalmakat, de nem pékek„.

A TikTokot használó emberek magánéletének és biztonságának védelme az egyik legfontosabb prioritásunk. A TikTok nem azonosítja az egyéneket, és nem következtet érzékeny információkra, például szexuális irányultságra vagy faji hovatartozásra az alapján, hogy mit néznek.

A kínai kormány gyakran keményen fellép az LMBTQ reprezentációval szemben. 2021-ben megtiltotta a „puhány”, nőies férfiak megjelenését a televízióban, valamint az azonos neműek kapcsolatát ábrázoló videójátékokat.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin