A koplalásnak vége – visszatér a Gourmet Fesztivál
Két év kényszerpihenő vagy éppen koplalás után, május 27–29. között újra megrendezik az Gourmet Fesztivált.
A háromnapos fesztiválnak ismét a Millenáris ad otthont, ahol a hazai gasztronómia szereplőinek legjobbjai képviseltetik magukat. A Gourmet Fesztivál az idei évben nemcsak a visszatérését, hanem 10 éves jubileumát is ünnepli. A kerek évfordulóra való tekintettel így most nem egy étel köré épített tematikája lesz a fesztiválnak.
A kulcsszó idén az örökség. A szervezők arra kérték az éttermek séfjeit, hogy személyes ételeket és recepteket vegyenek elő, megfűszerezve azt saját történeteikkel. Egy ételt ugyanis nem csupán a kiváló alapanyagok, a technológia és a szaktudás tesz tökéletessé, hanem a séfek személyes kötődése, emléke, története is az adott recepthez.
Ennek a koncepciónak a fényében az idei Gourmet Fesztiválon megelevenedik a gyermekkor, a nagyi konyhája, az első nagy sikerélmények, az emlékezetes utazások és még számtalan sztori, ami igazán személyessé és egyedivé teszi majd a Gourmet-t.
Természetesen az ételek mellett ugyanúgy nagy hangsúlyt kapnak az italok is. Az idei fesztivál kiállítói között is megtalálhatók a legnevesebb pálinkafőzdék, pincészetek, sörfőzdék, és neves bárok is képviseltetik magukat a Millenárison.
Végezetül pedig ne feledkezzünk meg az édesszájúakról sem, hiszen nekik is sok meglepetéssel készül a közel egy tucat cukrászda és édességműhely.
Minden adott tehát ahhoz, hogy május végén ismét egy felejthetetlen gasztronómiai fesztivál részesei lehessünk, amihez reméljük, az időjárás is kegyes lesz.
Erdei Zsolt