Hírek

A KDNP alelnöke nem is kérte a Netflix-től a meleg Jézusról szóló film törlését

Rétvári Bence

 

Az egész világon rácuppantak a Krisztus első megkísértése című brazil rövidfilmre, már ugye ott, ahol a film körüli botrányt meglovagolva politikai haszonszerzésben reménykedtek a politikusok. Az egyébként filmalkotásként értékelhetetlen, amatőr-dilettáns vígjáték azzal korbácsolta fel az indulatokat, hogy Jézust melegként ábrázolta – filmet nem is látva ennyi elég volt ahhoz, hogy a film betiltását követeljék sokan.

Nálunk a KDNP alelnöke, Rétvári Bence állt be ebbe a sorba, és a Netflix kínálatában elérhető rövidfilm kapcsán adott ki hangzatos közleményt, amelyben többek között ez állt:

„2019 decembere óta elérhető a Netflix hazai felületén is az a film, amely Jézust vallásgyalázó módon homoszexuálisnak állítja be. A Krisztus első megkísértése című brazil produkció keresztények millióit sérti meg ezzel Magyarországon, és milliárdjait világszerte. […] Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől! Ha a Netflixnek értelmezhető fogalom a tolerancia, ha számít emberek milliói vallási meggyőződésének durva megsértése, akkor azonnal törölje a magyar műsorkínálatából a keresztényeket sértő botrányfilmet!”

 

A közlemény publikálása után saját olvasóink is arra tippeltek, hogy ez tényleg pusztán showműsor Rétvári részéről, és a valódi vallásvédelem helyett pusztán a politikai haszonszerzés a KDNP célja.

Most pedig kiderült, hogy igazuk volt.

A The Verge írta meg ugyanis, hogy a Netflix közzétette azt a kilenc filmcímet, amit a műsorszolgáltató 23 éves történetében levett a kínálatból különböző kormányzatok írásbeli kérésére. A február 7-én frissített lista szerint ezek között azonban nem szerepel Rétvári megkeresése, pedig például a szingapúriak kérésére levették éppen a Krisztus utolsó megkísértése című filmet is.

A műsorkatalógusuk eleve eltérő országonként főként a filmes jogok miatt, de ha írásban, hivatalos kormányzati megkeresést kapnak, akkor a filmek bizonyos részeit vagy akár az egész filmet eltávolítják a kínálatból.

Magyarországról azonban nem kaptak ilyen kérést.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin