Nagyvilág

A kanadai miniszterelnök is megemlékezett róla, hogy hazájában betiltották az átnevelő terápiákat

Nagy lépést tett előre múlt hét végén Kanada, hatályba lépett ugyanis a törvény, amely tiltja az észak-amerikai országban az átnevelő terápiákat. A jogszabály megszavazása és életbe lépése olyan nagy eseménynek számított, hogy Justin Trudeau miniszterelnök is külön bejegyzést szentelt neki közösségi média oldalain.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Justin Trudeau (@justinpjtrudeau) által megosztott bejegyzés

 

A mai naptól kezdve hivatalos: Kanadában betiltották az átnevelő terápiát. Kormányunk jogszabálya hatályba lépett – ami azt jelenti, hogy mostantól illegális ennek a gyűlöletes és káros gyakorlatnak a népszerűsítése, reklámozása, előnyben részesítése, vagy valakit ennek a gyűlöletes és káros gyakorlatnak való alávetése. Az LMBTQ2 jogok emberi jogok” – olvasható a kormányfő bejegyzésében.

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár a világ egyre több pontján kerülnek betiltásra, különösen a kiskorúaknak szántak, ahol többnyire szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig fájóan sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin