Hírek

A halálos fenyegetések ellenére is lobogott Moszkvában a szivárványzászló

A hétvégén ért véget Moszkvában a Side by Side LMBTQ Filmfesztivál, ám a háromnapos rendezvény korántsem zajlott olyan békésen, mint ahogyan arra a szervezők számítottak – még ellentüntetőkkel is meg kellett küzdeniük.

Az egyik vetítés alkalmával keresztény ortodox és szélsőjobboldali tüntetők rohamozták meg a helyszínt, hogy megakadályozzák a film elindítását, emellett pedig az erőszaktól sem riadtak vissza – számol be róla a Gay Star News.

A fesztivál szervezőinek elmondása szerint neonácik blokkolták a vetítés épületének bejáratát. Az ellentüntetők azonban erőszakhoz is folyamodtak, és ammóniával támadtak a kanadai nagykövetség egyik tagjára. A fesztivál önkéntesei természetesen értesítették a rendőrséget a történtekről, valamint felhívták rá a figyelmet, hogy robbantásos fenyegetést is kaptak, ám a hatóságok több mint két óra elteltével értek csak a helyszínre.

A rendőrök reakciója lassú volt, és nem mutattak érdeklődést aziránt, hogy végezzék a dolgukat. Csakis azután értek a helyszínre, hogy tömegesen kezdtünk bejelentést tenni.

A zavargások, a támadás és a lassú rendőri munka ellenére a rendezvény résztvevői a magasba emelték hatalmas szivárványzászlójukat, megmutatván, hogy az LMBTQ-közösséget nem lehet elhallgattatni, és a nehéz időkben is kiállnak jogaik érdekében.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin