Nagyvilág

„A Grindr-ön vadászó banda áldozata voltam”

 

A Grindr népszerű randiapp a meleg férfiak körében, de mint minden online társkereső esetében, itt is érdemes vigyázni. Az applikáció segítségével ugyanis bűnözők vadásznak a felhasználókra. Dél-Afrikában például az app bevezetése óta történtek ilyen incidensek. A Mambaonline-nak egy korábbi áldozat nyilatkozott arról, hogyan csalták lépre.

Az áldozat arról mesél, hogy ő sohasem gondolta volna, hogy vele megtörténhet ilyesmi, annak ellenére, hogy Dél-Afrikában a Grindr alapból egy felugró üzenettel figyelmezteti a felhasználókat, hogy Johannesburgban egy banda használja áldozatkeresésre a platformot. Ráadásul korábban egy barátját is csapdába ejtették, akitől egymillió forintnak megfelelő randot szereztek meg, miután megkötözték.

A történetét elmesélő áldozat egy pénteki napon beszélgetésbe elegyedett egy férfival a Grindr-ön, aki nagyon hamar azt kérte, hogy váltsanak WhatsAppra. Nem sokkal később a megadott címre is elment, gondolta, szórakoznak egy kicsit. Behajtott a ház garázsába, ahol két férfi jelent meg és azonnal bezárta mögötte a garázsajtót. Bent úgy tűnt, partit tartanak, az egyik férfi szexuális célzásokat tett, így a hálóba mentek és a bandatag levetkőztette az áldozatot.

Itt gyorsan megjelent egy másik bandatag, aki segített az áldozatot megkötözni, majd még két férfi érkezett segíteni, mivel az áldozat küzdött. Az egész nagyon gyorsan és flottul zajlott, ami azt jelezte, hogy jelentős tapasztalatuk lehetett. Négy órán át tartották fogva, lemerítették a bankkártyáját és a céges kártyáját is. Ez alatt az idő alatt folyamatosan a Grindr-ön és WhatsAppon lógtak újabb áldozatokra vadászva.

Módszeresen dolgoznak és nagyon alaposak

Úgy tűnik, hogy a módszerük az, hogy kibérelnek egy házat egy éjszakára, elcsalják oda a randiappon levadászott áldozatot, akit megkötöznek, elveszik a bankkártyáját, a mobiltelefonját, és lemerítik a számláit. Az áldozat telefonját feloldják az ujjlenyomatával, vagy ha nincs biometrikus zár rajta, akkor megfenyegetik, hogy megverik vagy megszúrják, ha nem adja meg a PIN-kódot. Amikor végeznek, rendelnek egy autót és otthagyják az áldozatot megkötözve. A banda emellett zsarolni is próbálja az áldozatait, ha valaki még nem bújt elő, vagy házas.

Az áldozat azt tanácsolja mindenkinek, aki randiappokat használ, hogy legyen nagyon óvatos. Ha a környéken új arcok bukkannak fel, akik nagyon hirtelen WhatsAppra akarnak váltani, gondolja meg kétszer mindenki, hogy megéri-e belemenni. Azt javasolja, hogy legyen egy barátunk, aki tudja a címet, amire elmegyünk, és jelentkezzünk be az első 15 percben nála. Ha ez a jelentkezés elmarad, az egy figyelmeztető jel lehet a barátunknak, hogy bajban lehetünk és a segítségünkre siethet.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin