Itthon

A gimnazistákra támad a kormánymédia a gyermekvédelem jegyében

a kép csak illusztráció / fotó: Depositphotos

 

„A diákok alsóneműjében turkálnak”, írja a Magyar Nemzet, amiért a budapesti Eötvös Gimnázium áprilisi(!) iskolaújságjában(!!) a diákok közzétették egy saját maguk által szerkesztett kérdőíves felmérés eredményét. A „botrányról” aztán az Origótól a Mandineren és HírTV-n át a köztévé híradójáig, valamint a vidéki lapokig be is számol a teljes gépezet, legtöbbször a „Gimnáziumban hódít a genderideológia” egyen-címmel.

A kormány propagandamédiája nagyon próbálkozik az aktuális ellenséget valahogy fókuszban tartani, a különböző portálok napi szinten akár 3-4 cikket is szentelnek a témának. Csakhogy a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a magyarok 73 százaléka elutasítja azt a kormány által hangoztatott hazug állítást, hogy a meleg és leszbikus emberek megrontanák a gyermekeket. A valóság persze nem írhatja felül a kijelölt ellenségképet, ezért most vadabbnál vadabb címekkel számoltak be arról, hogy…

Hogy nem mindenki heteroszexuális.

A diákok által összeállított önkéntes felmérés – amit a Hirado.hu már „kötelezően” kitöltendőnek sugall a címadásában – annyiról szólt, hogy a gimnázium diákjai hogyan jellemeznék a saját nemi identitásukat, a szexuális orientációjukat és a romantikus vonzalmaikat.

A kérdőívet több mint háromszázan töltötték ki, és a válaszadók 93,3 százaléka vallotta magát ciszneműnek – aki a születéskori nemével azonosul. A Magyar Nemzet Genderőrület című véleménycikkében ennyiből le is vonta a következtetést, hogy „a nagy többség nem elmeháborodott”:

„Így ha a gender oldaláról közelítjük meg az LMBTQ-besorolás alá tartozó fiatalok arányát, akkor még inkább marginalizált kisebbségi kérdésről van szó. Ezek alapján pedig az LMBTQ-lobbi jobban járt volna, ha marad a biológiai alapú szexuális identitásoknál, és nem vállal közösséget minden elmeháborodottal.”

 

A válaszadók további 3,4 százaléka nem bineáris (a nemi identitását különböző módon kifejező) személyként, 0,3 százalékuk transzneműként, újabb 0,3 százalékuk interszexuálisként határozta meg magát.

Ami a szexuális orientációt illeti, 70,7 százalékuk heteroszexuálisként, 12,3 százalékuk biszexuálisként, 3,1 százalékuk homoszexuálisként, 2 százalékuk aszexuálisként, 0,8 százalékuk pánszexuálisként, 0,8 százalékuk queerként határozta meg önmagát, míg 6,1 százalék azt jelezte, még nem alakult ki a szexuális irányultsága.

A fenti adatokból annyi következik, hogy nem mindenki heteroszexuális, ezt a – számukra bizonyára újszerű – tényt kellene most valahogy tálalnia a propagandamédiának. A Magyar Nemzet megkereste „az ügyben” Moss Lászlót, a gimnázium igazgatóját, aki azt mondta,

az Eötvös Diákban megjelenő cikk a toleranciáról szól, célja pedig a tájékoztatás volt, hiszen egy értelmiségi csak akkor mondjon véleményt, ha tájékozódott.
A kérdőív nem a diákok szexuális orientáltságának puszta felmérését célozta, csak azt akarta bebizonyítani, hogy a fiatalokat érdekli, és többeket érint is a téma.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin