Kultúra

A fesztiválszezon idén is a VOLT-on kezdődik – Öt nap, több mint 100 fellépő

Figyelem, startvonalhoz állni, hamarosan kezdődik a nyár, a szabadság és a bulizás időszaka! Mi mással is nyithatnánk a szezont, mint kedvenc vidéki fesztiválunkkal, a VOLT-tal, mely június 26-tól 30-ig öt napon át szórakoztat minket több mint száz fellépővel 

Az idei headlinerek között találjuk a Depche Mode-ot, az Iron Maident, a Limp Bizkitet és a Magyarországon már otthonosan mozgó Hurts-öt is.  

Nemzetközi sztárok a VOLT-on 

Nyisd a 2018-as fesztiválszezont a Telekom VOLT Fesztiválon, ahol öt napon át a legnagyobb hazai és nemzetközi sztárok dolgoznak majd azon, hogy jól végigtombold a bulit. A kedvenc vidéki fesztiválunk idei legnagyobb durranása a Depeche Mode, akik a VOLT első napján, június 26-án lépnek fel. A rockbanda már rutinosan zenél a magyar közönség előtt: Budapesten 2017-ben, sőt idén év elején is felléptek. A fiúk 30 éve töretlen sikerrel és lelkesedéssel csapnak a húrok közé, úgyhogy nem kérdés, hogy Sopronban is fergeteget hangulatot várhatunk. 

Örülhetnek a rockzene kedvelői, ugyanis az 1994-ben alapított Limp Bizkit és a keresztény rock/hard zenét játszó Skillet is tiszteletét teszi majd a VOLT-on. Előbbi együttes több évtizedes fennállásuk leghíresebb slágereit adja majd elő, így biztosra vesszük, hogy a Behind Blue Eyes című daluk is elhangzik a színpadon. Az amerikai Skillet a hazánkban kevésbé elterjedt keresztény rock műfajt erősíti, de dalaikon érződnek az indusztriális és alternatív rock hatásai is.  

Kevésbé rockos, ám annál melankolikusabb dallamokat fog hozni a Hurts. A manchesteri fiúbanda 9 éve tűnt fel az európai slágerlisták élén és már négy albumot a piacra dobtak.  

A lista folytatódik 

A külföldi sztárok listája itt még közel sem ér véget. Először áll magyar színpadra az USA-ból érkező Avenged Sevenfold metálzenekar, akik hét stúdióalbumuk legjobb dalait adják majd elő. Szintén Amerikából, de már nem először érkezik hozzánk Steve Aoki, az elektronikus zene kedvelőinek legnagyobb örömére. Aoki pár évvel ezelőtt már szórakoztatta a VOLT közönségét, sőt, a színpadra lépés előtt még a soproni kocsmákat is letesztelte, úgyhogy rajongók, figyelem! Ha mázlitok van, idén is összefuthattok Steve-vel Sopron utcáin sétálgatva. Ráadásul a zenész rengeteg habos tortával ajándékozza majd meg azokat, akik „cake me” üzenettel várják őt. A hangulatot tovább fokozza majd a blues, indie és rock stílusát vegyítő The Kills és a rockos hangzásvilágú X Ambassadors is, akiknek a gépe első alkalommal landol Magyarországon júniusban. 

A hazai zeneipar is képviselteti magát 

A magyar előadók és együttesek nem hiányozhatnak az idei felhozatalból sem, így számíthatunk a Quimbyre, a Wellhellóra, a Brainsre, a Punnany Massifra is, de Szabó Balázs Bandája is tiszteletét teszi. Ákos is nagy show-val készül: új műsorát itt mutatja be elsőként.  

A VOLT-ra régóta visszajárunk, sok emlékezetes pillanat és koncertsiker köt minket a soproni közönséghez, a nagyszínpadhoz. A tavaszi, színházi Ákos50 turné után itt adhatjuk az első csörömpölős nagykoncertünket 2018-ban. Újra van mit várnunk, számoljuk vissza a napokat” – árulta el az énekes.  

A Tankcsapda is arra készül, hogy megőrjítse a VOLT közönségét: a fesztivál idején ünnepli az együttes frontembere, Lukács Laci az ötvenedik születésnapját, így garantálható, hogy igazi ünnepi hangulatban érkeznek majd a fiúk a leghűségesebb magyar városba.  

A hazai fellépők listáját gazdagítja Bérczesi Robi, Járai Márk, az Európa Kiadó, a Pál utcai fiúk, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a TNT is, szóval aligha akad bárki is a fesztiválon, aki ne találna kedvére való magyar zenét.  

Tehetségek a rivaldafényben 

A sokadik alkalommal megrendezett Nagy-Szín-Pad! „tehetségmutató” nyolc versenyzője a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is megmutathatja a VOLT színpadán, hogy mire képes, a győztes pedig a Telekom Nagyszínpadon bizonyíthat. Változás is lesz azonban a VOLT-on: az előző évekkel ellentétben idén a Petőfi Zenei díjat az augusztus végén megrendezett STRAND Fesztiválon adják át, a Balaton partjánál.  

Bravúros zárás 

A VOLT az utolsó napján is kitesz magáért. A retró-láz ugyanis ehhez a fesztiválhoz is elért. Június 30-án Total Dance bulit csapnak, amelyen a kilencvenes évek legnagyobb slágerei hangzanak majd el. Úgyhogy számíthatsz az Eiffel 65-ra, a Safri Duóra, Mr Presidentre és Alice DJ-re. Természetesen nem hiányozhat a szomorú szamuráj, alias Kozsó sem, de Náksi, a Splash és az UFO dalai is rásegítenek arra, hogy az idei VOLT fesztivált se tudjuk sose elfelejteni.  

Tegdes Péter 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin