Itthon

A Budapest Pride után idén is elkezdődik a város legvibrálóbb afterpartija

És hajnalig véget sem ér – ígérik a szervezők, akik azt tanácsolják, hogy aki teheti, július 23-án a felvonulást követően ne haza, hanem a Budapest Parkba menjen, amivel egyben az LMBTQ közösséget is támogatja.

A Rainbow Party nem mai történet: lassan húsz éves múltra tekint vissza, de elég szépen öregedett, hiszen a kezdeti szűk körű pincebulikból mára egy sokezer fős, többhelyszínes, fesztiváljellegű este lett a Budapest Parkban. Itt este tíztől nem csak a felvonulás felhőtlen atmoszférája fokozódik tovább extra fellépőkkel, négy színpadon, de a party adománygyűjtő esemény is egyben, hiszen minden évben ebből finanszírozódik a következő Budapest Pride Felvonulás. A jegyvásárlás már elérhető a Budapest Park honlapján.

…a rendezvény jelentősége különösen nagyra nőtt az aktuális politikai helyzet fényében, amikor olyan, korábban elképzelhetetlennek tartott történések tűzdelik meg mindennapjainkat, mint amikor érzékenyítő mesekönyvet darálnak le szélsőjobboldali politikusok, vagy maga a vezető kormánypárt gondolja megfelelő húzásnak összemosni az azonos nemű párok létét a pedofíliával” – írjak a szervezők. „Ha valamikor, akkor most van itt az ideje a még szorosabb összekapaszkodásnak és támogatásnak, ami persze véletlenül sem jelenti azt, hogy a Rainbow Party arcára ráfagy a mosoly, épp ellenkezőleg: nagyobbat kell szólnia az univerzális boldogság és a szabad önkifejezés hangján, mint valaha.

 

 

Az idei fellépők sorát ennek megfelelően olyanok színesítik, mint Steiner Kristóf és Nimrod Dagan, a legnagyobb kelet-európai melegbulisorozat, a Garcons, Zora az OMOH-kollektívából, a fővárosi speedtechno szcéna királynője, Technokool, de nem maradhat ki a Drag Queen Hungary showja, illetve a harlemi fekete meleg közösség berkeiben kibontakozó tánckultúra, a vogue helyi képviselőinek műsora sem Daniel Moritz vezetésével. Mindezen túlmenően idén is lesz sok megvásárolható Budapest Pride merch, illetve ingyenes, anonim HIV és STI szűrés az Altalappal.

A programválaszték folyamatosan bővül, de az biztos, hogy mindenkit szeretettel várnak a szervezők az év legnagyobb LMBTQ bulijára július 23-án, a Budapest Park szabad ege alá.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin