Nagyvilág

Nem teszik ki a heteroszexuális büszkeség zászlaját a denveri iskolákba

Elutasította a bíróság egy denveri szülő keresetét, amely arra kényszerítette volna a tanárokat, hogy kitűzzék a „heteroszexuális büszkeség” zászlaját az állami fenntartású denveri iskolákban (Denver Public Schools – DPS).

A pert Nathan Feldman indította, azt állítva, hogy őt és két gyermekét hátrányos megkülönböztetés. Szerinte a DPS megsértette az első alkotmánymódosításhoz fűződő jogaikat, amikor elutasította arra vonatkozó kérését, hogy a denveri osztálytermekben a szivárványzászló mellé a „heteroszexuális büszkeség” zászlaját is kihelyezzék. Feldman a keresetében a zászló kihelyezését és legalább 3 millió dolláros kártérítést követelt.

A Colorado Politics beszámolója szerint a DPS azt válaszolta, hogy a tanárok hozzák meg a döntést, hogy a szivárványzászlókat kihelyezik-e az osztálytermeikben. A szabályzat nem kötelezi őket a zászló kihelyezésére, csupán védi a zászló kihelyezéséhez való jogukat.

A „heteroszexuális büszkeség” megvalósítására tett erőfeszítések folyamatosan kudarcot vallanak az Amerikai Egyesült Államokban. 2019-ben egy dallasi „heteroszexuális büszkeség” rendezvényen például összesen kettő résztvevő volt.

Scott T. Varholak bíró augusztusban azt javasolta, hogy Feldman ügyét utasítsák el, mivel a férfi „nem tudott semmilyen sérelmet bizonyítani, kivéve, hogy olyan zászlónak van kitéve, amelyről nem érzi, hogy őt képviselné”.

Regina M. Rodriguez, a kerületi bíróság bírája nemrég jóváhagyta az ajánlást, és elutasította Feldman ügyét, azt írva, hogy „semmilyen jogi alátámasztást” nem adott érvelésére, „és a bíróság sem talál”.

 

Szó szerint ketten vettek részt a legutóbbi Hetero Pride-on

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin