Nagyvilág

21 éven át megalázták kollégái, most perel egy amerikai leszbikus tűzoltó

 

Elege lett Rebecca Reynolds tűzoltónak abból, ahogyan a kollégái bántak vele éveken át, és most perli a Missouri állambeli Kansas városát – írja a The Kansas City Star.

A 61 éves leszbikus nő 40 éves korában végzett a városi tűzoltóakadémián, majd tűzoltóként és mentőápolóként kezdett dolgozni a helyi tűzoltóságon. Férfi kollégái rendszeresen üvöltöztek vele és káromkodtak rá bevetés közben és betegek jelenlétében is. Az egyik felettese azt mondta, Reynolds „nem normális” a szexuális irányultsága miatt, egy másik pedig pocskondiázta a felszerelését és azt mondta neki, hogy „ezért nem kéne öregeket alkalmazni”.

Elmondása szerint 2023 márciusában egyik kollégája szándékosan elgáncsolta, ami miatt térdműtétre volt szüksége. Lábadozása alatt az egyik kollégája levizelte az irodában tartott személyes tárgyait, amivel 3000 dollár kárt okozott. A tűzoltónő feljelentést tett és a rendőrség a vizeletben talált DNS alapján beazonosította az egyik kollégáját.

Ezt követően a nőnek elege lett a folyamatos zaklatásból és beperelte a tűzoltóságot fenntartó várost. A városi tanács 1,3 millió dolláros kártérítési összegről fog szavazni, cserébe azért, hogy a nő ejtse a diszkriminációs vádakat a város ellen.

Idei felmérések szerint az LMBTQ munkavállalók 41%-át éri diszkrimináció vagy előítélet a munkahelyén, míg egyharmaduk (33%) úgy véli, hogy szexualitása vagy nemi identitása negatívan befolyásolta karrierjét, a juttatásait vagy az előmenetelét.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin