Kultúra

Végre itt a Vörös, fehér és királykék című film előzetese

 

Három héttel az első fotók megjelenése után végre közzétette a Prime Video a Vörös, fehér és királykék című film előzetesét is.

A Casey McQuiston azonos című regényéből adaptált alkotás főszereplői Nicholas Galitzine mint Henry, az Egyesült Királyság hercege, és Taylor Zakhar Perez mint Alex Claremont-Diaz, az amerikai elnök fia.

A film egyébként Matthew Lopez író rendezői debütálása. A Broadwayen és a West Enden hírnevet szerzett, The Inheritance című meleg történetéért Tony-díjat kapott drámaíró 2020-ban olvasta a regényt, és azonnal elbűvölte őt a történet.

„Iszonyúan beleszerettem a szereplőkbe, életre akartam őket hívni a filmvásznon. Az a lehetőség is nagyon izgatott, hogy az [amerikai] elnök és a brit királyi család világában játszódó jeleneteket forgassak. Szégyentelenül zaklattam Greg Berlantit és Sarah Schectert [a producereket], hogy a stúdióval álljanak mögém, hogy megrendezhessem. A gondolat, hogy valaki más csinálja meg a filmet, elviselhetetlen féltékenységgel töltött el”nyilatkozta az Entertainment Weeklynek Lopez.

Megvan a kémia

Az előzetesben láthatjuk, ahogy Henry és Alex tönkretesznek egy nemzetközi eseményt, amit követően a szüleik parancsára barátokként kell mutatkozniuk a nyilvánosság előtt, hogy javítsanak a közvéleményen. Nem várt fordulatként azonban a két fiatal egymásba szeret – ez azonban további komplikációkat okoz.

A két főszereplő között ráadásul remekül működik a kémia. „Ugyanolyan humorérzékünk van” – nyilatkozta Galitzine. „Mindketten tulajdonképpen idióták vagyunk. Ugyanazt a nyelvet beszéljük. Egész másfajta volt a kémia köztünk. Megtalálni egymásban a könnyedséget és a fényt, megtalálni a játékosságot a jelenetekben. Mert azt akarjuk, hogy meglegyen ez az oda-vissza élcelődés, ez a lendületes párbeszéd.”

Lopez szerint Galitzine remekül hozta Henry herceg sérülékenységét, érzékenységét, míg Perez valóságos „emberi ágyúgolyóvá” alakult Alex megformálásához. Ami sokkal nehezebb volt, az a regény adaptálása a vászonra. A rendező szerint több kisebb szereplőnek és néhány jelenetnek mennie kellett, hiszen a teljes történet nem fért volna bele egy háromórás filmbe sem.

„Nem bántam meg egyik döntést sem, de mint a könyv rajongójának, nem volt könnyű ezeket meghozni” – mondta.

A film augusztus 11-én érkezik a Prime Videóra.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin