Itthon

Újabb homofób és transzfób rohamra készül a magyar kormány

Interjút készített a Mandiner Répássy Róberttel. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát, miniszterhelyettesét egyebek mellett az úgynevezett „gyermekvédelemmel” kapcsolatban is kérdezték, amely ebben a kontextusban semmi mást nem jelent, csak újabb homo- és transzfób jogszabályjavaslatokat.

Az interjút készítő szerint bár népszavazás közjogilag érvénytelen volt, de erős felhatalmazást adott a kormánynak. Így a kérdése az volt a politikus felé, változhatnak- e még az erre vonatkozó jogszabályok ebben a megközelítésben?

Még a nyári ülésszakban kerülhetnek olyan javaslatok az Országgyűlés napirendjére, amelyek gyakorlatilag végrehajtják a referendumban meghatározott célokat, azaz távol tartják az LMBTQ-propagandát a gyermekektől, az óvodáktól, az iskoláktól” -válaszolta Répássy.

Hozzátette, hogy a szülők jogait tovább kell erősíteni a gyermekvédelem tekintetében, így azt, hogy ők határozhassák meg a gyermekek szexuális nevelését vagy hogy milyen felvilágosítást kaphatnak az iskolában ilyen témákban. „Ezekből a szabályokból fog egyébként világossá válni az is, hogy a referendum célja nem a szexuális kisebbségek elleni támadás volt.

Mint ismert, április harmadikán elbukott a kormány propaganda-népszavazása, 1.7 millió ember szavazott érvénytelenül, köszönhetően civil szervezetek fáradhatatlan kampányának.

 

Civil szervezetek: Elbukott a népszavazás, vissza kell vonni a propagandatörvényt

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin