Nagyvilág

Helyszíni képek: Így osztják a szivárványzászlókat a müncheni stadionnál

 

A müncheni pride szervezete, a CSD München a német válogatott szerdai, Magyarország elleni csoportmérkőzése alkalmából színes, szivárványszínű hátteret kívánt biztosítani a stadion előtt és a stadionban egyaránt. Ezért hozták létre a Don’t kick LGBTIQ*-rights (Ne az LMBTQI-jogokat rúgd!) kampányukat.

Olyan szervezetekkel együtt, mint a CSD Deutschland, vagy például az Amnesty International/Queeramnesty szivárványzászlókat biztosítanak a szurkolóknak. Méghozzá 11 000 darab zászlót és szivárványszínű karszalagot, ezzel pedig az a cél, hogy a szurkolókat bevonva olyan hátteret biztosítsanak a meccsnek, amelyet a legalaposabb kameramunkával sem lehet kiradírozni a tévénézők elől. (A stadion eredetileg tervezett külső díszkivilágítása értelemszerűen nem jelent volna meg a játék közben.)

A szervezők szerint mindez egyértelmű üzenet a sportban tapasztalható homofóbia és transzfóbia ellen, valamint egyben kiállás az emberi jogok tiszteletben tartása mellett. Ahogy Conrad Breyer, a szervezők sajtófőnöke írja:

„Mutassuk meg a magyarországi LMBTIQ közösségnek, hogy nincsenek egyedül. Mutassuk meg a világnak, hogy az emberi jogok mindenkire vonatkoznak. Nem szabad elfogadni, ami itt történik Európa és az Európai Unió közepén!”

 

A képeket köszönjük a CSD München csapatának és Conrad Breyernek. A fotókat Alexander Deeg készítette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin