Nagyvilág

Szivárványos szentkép miatt áll a bál Lengyelországban

2019 májusában a lengyel hatóságok letartóztattak egy 51 éves nőt Płockban „vallási érzelmek megsértésének gyanúja miatt”. Jarosław Kaczyński, a Jog és Igazságosság kormánypárt elnöke akkor arról beszélt, hogy a nő által terjesztett szivárványglóriás Fekete Madonna matrica az „LMBTQ-propganda része”, ami „veszélyes a gyerekekre és szexualitásukra”.

Az esetet követően a lengyel püspöki konferencia arra kérte az embereket, hogy „nézeteiktől függetlenül tartsák tiszteletben a katolikus hívők érzelmeit”.

 

szivárványglóriás Fekete Madonna

 

A matricaragasztás miatt a héten három nő áll bíróság elé „vallási érzelmek megsértése miatt” és pénzbírság mellett akár két évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak rájuk – számol be a Telex.

A gyanusítottak ragaszkodnak hozzá, hogy tettükkel nem követtek el bűncselekményt. A per előtt szerdán a płocki bíróság épületénél tüntetők gyűltek össze „a szivárvány nem sért” transzparensekkel.

A częstochowai Fekete Madonna ikon az egyik legismertebb Szűz Mária-kisded ábrázolás Európában, a lengyel katolicizmus szimbóluma. A szóban forgó matricákon az ikonon látható két glóriát szerkesztették át szivárványszínűre és házfalakra, nyilvános helyekre ragasztották őket tavalyelőtt.

Apropó lengyelországi „LMBTQ-propaganda” terjesztés:

 

Meleg pár osztott szivárványos maszkot Lengyelország “LMBT mentes zónájában”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin