Hírek

Több tízmillióra büntették a transzszexuálisokat kitiltó bártulajdonost

Óriási büntetést szabtak ki a bártulajdonosra, aki üzenetrögzítőn kért meg arra egy transzszexuálist, hogy ne járjon a bárjába, mert rontja az üzletet.

A tulaj azóta bizonyára megbánta döntését, hiszen az üzletének pont ezzel a diszkriminációval ártott a leginkább – a férfit ugyanis a bíróság 400 ezer dollár, vagyis több mint 87 millió forint megfizetésére kötelezte.

Az eset még tavalyra datálódik, mikor is a Rose City T-Girls – transzvesztiták csoportja – már két éve látogatta a bárt minden péntek este. Egyikőjük viszont annyi esztendő törzsvendégeskedés után rendkívül kellemetlen üzenetet talált hangpostafiókján, melyben a tulaj megkérte arra, hogy ne rontsa tovább a társaság az üzletét:

„Rendkívül sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de sajnos a bár egy olyan környéken van, ahol ez a dolog rontja az üzletet. Kicsit utánanéztem a bevételeknek, hogy miért is vannak csökkenőben és két dolgot hallottam folyton. Egyrészt, hogy azért, mert egy travibár vagyok, másrészt mert egy melegbár vagyunk. Egyik sem igaz. Az emberek egyszerűen azért nem jönnek be, mert péntek este nem egy ilyen helyen akarnak lenni.”

Az amúgy meglepően finom hangvételű üzenet végül többet ártott a bárnak, mint a néhány transzszexuális, akik beperelték a tulajt, akire a bíróság összesen 400 ezer dollárnyi büntetést szabott meg.

Forrás: Pinknews.org

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin