Nagyvilág

71 éves férfit akart megölni egy tinédzser, mert melegnek gondolta

Gyilkossági kísérlet miatt letartóztattak egy francia tinédzsert, aki állítólag azért szúrt arcon egy idős férfit, mert azt hitte, hogy meleg. Július 16-án hajnali 5 óra 15 perc körül egy 71 éves férfit találtak a földön fekve egy körforgalom mellett a Rennes melletti Betton községben. Az áldozatot hatszor szúrták arcon, és többszörös törést szenvedett az arccsontja. Szerencsére túlélte a brutális támadást.

A rendőrségnek nem sokáig tartott azonosítani a két gyanúsítottat – egy 18 éves le mans-i és egy 17 éves rennes-i fiatalembert -, mivel megtalálták őket az idős áldozattól ellopott autóval. Míg a 17 éves fiú úgy tűnik, nem volt tettestárs a késelésben, addig a 18 éves bíróság elé áll.

Philippe Astruc rennes-i ügyész sajtóközleményben közölte: „Bűnügyi nyomozás indult az áldozat szexuális irányultsága miatt elkövetett gyilkossági kísérlet és fegyverrel elkövetett rablás miatt„.

A gyanúsított a kihallgatás során elmondta, hogy július 14-én este találkozott az áldozattal, és hogy két nappal később megbeszélték, hogy találkoznak. A gyanúsított beismerte, hogy „a járműben és azon kívül is megszúrta az áldozatot” – mondta az ügyész -, az áldozat „feltételezett homoszexualitása miatt… de azzal a céllal is, hogy ellopja az autót„.

Ha bűnösnek találják, életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat. Az autóval együtt talált 17 éves fiú ellen nyomozás folyik, és lopott holmik birtoklásával kapcsolatos váddal nézhet szembe.

A francia belügyminisztérium által a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni nemzetközi nap alkalmából közzétett 2020-as adatai azt mutatták, hogy a LMBTQ közösség elleni gyűlölet-bűncselekmények száma Franciaországban emelkedik, 2018 és 2019 között 36 százalékkal nőtt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin