Hírek

Vitáznak az orlandói áldozatok után járó pénz miatt a családtagok

Az orlandói áldozatok családjai 350.000 dollárt (körülbelül 96 millió forint) kapnak a OneOrlando jótékonysági alapítványtól. Az azonban az egyes családokon múlik, hogy ez a pénz pontosan kihez kerül.

orlando_shooting_victims
Az orlandói tragédia 49 halálos áldozata

 

Alex Martins, az alapítvány elnöke elmondta, a 49 halálos áldozatot követelő tömegmészárlás után a családok felénél alakult ki vita arról, hogy a felajánlott összeget a elhunytak mely családtagja vagy épp egykori társa kapja. Amennyiben a felmerült vitákat nem tudják rendezni, úgy bírósági pereskedések indulhatnak.

Ezek a viták többnyire a szülők és az elhunytak társai között zajlanak, akiket a szülők sokszor nem is ismertek, vagy épp olyan szülők vitáznak, akik nem is álltak kapcsolatban elhunyt gyermekükkel.

Az egyik áldozat párja arról számolt be a GSN portálnak, hogy társát tinédzser korában melegsége miatt kidobta otthonról a családja, most azonban rájöttek, hogy pénzt csinálhatnak fiúk halálából, és tartják a markukat.

A OneOrlando alapítvány 29,5 millió dollárt gyűjtött össze, amit az elhunytak családja, és a támadás sérültjei között osztanak szét. Martins tájékoztatása szerint eddig 44 esetben utasították el az igénylést, mert olyanok is megpróbálkoztak a nyerészkedéssel, akik jelen sem voltak a támadás helyszínén, a Pulse bárban, vagy pedig ugyanazon család több tagja külön-külön is beadta az igényét.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin