Nagyvilág

Tyúkokhoz hasonlította a transzneműeket egy politikus

Nagy felháborodást váltott ki John Fillmore egy múlt heti bizottsági meghallgatáson.

Az arizonai képviselőház a 2575-ös számú törvényjavaslatot tárgyalta, amely tiltaná, hogy a délnyugati állam által kibocsátott hivatalos papírokon és személyazonosítókon a férfi és nő mellett nem-bináris opció is szerepeljen.

 

John Fillmore

 

A bizottsági meghallgatás keretében több szülő is szót kapott, aki nem-bináris, vagy transznemű gyermeket nevel és a törvénymódosítás súlyosan hátrányos helyzetbe sodorná őket. A konzervatív Fillmore-t azonban nem hatották meg az észérvek.

Mi lesz, ha valaki egyszer csak úgy ébred, hogy elmegy az extrémitás határáig és attól a naptól például tyúkként határozza meg magát? Az Isten szerelmére, húzzunk már meg egy határt” – fakadt ki. Fillmore szavai minden jelenlévő szülőt felháborítottak. Volt, aki Twitteren is megosztotta keserűségét.

Nem kell ahhoz nem-bináris, vagy transznemű gyermek szülőjének lenni, elég egyszerűen szülőnek lenni, hogy megértsük, ha megfosztják gyermekünket az emberi mivoltától, az az egyik legborzalmasabb érzés a világon” – írta a közösségi oldalon Megan Mogan, az egyik anyuka.

A politikus hozzászólásában azt is kifejtette, hogy szerinte a genderkérdést nem lenne szabad politikai szintre emelni, mert az súlyosan károsítja a társadalom egységét és „a család szentségét.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin