Hírek

Túl nagy teret enged a Facebook a gyűlöletbeszédnek?

Három francia szervezet úgy döntött, hogy beperelik a Facebookot, a YouTube-ot és a Twittert.

mark-zuckerberg

Az SOS Homophobie, az SOS Racisme, valamint a Zsidó Egyetemisták Francia Szervezete (UEJF) úgy döntött, hogy fenti közösségi oldalak prioritásai nincsenek a helyükön, ezért akarják bíróság elé vinni az ügyet. Felméréseik szerint ugyanis a gyűlöletbeszédet tartalmazó posztok csekély százalékát távolítják csak el ezekről az oldalakról, miközben a pornográf jellegű vagy meztelenséget ábrázoló képek ellen ádáz hadjáratot folytatnak.

Az általuk készített statisztika szerint március 10. és május 31. között a három platformon 865 olyan posztot találtak, amely homofób, antiszemita, holokauszttagadó, rasszista, terrorizmust támogató és/vagy emberiségellenes bűntetteket pozitív színben feltüntető részeket tartalmazott. Ezeknek Facebookon a 35%-át, Twitteren 3%-át, míg YouTube-on 7%-át távolították el az adminisztrátorok.

„Ezek a platformok jobban tartanak egy kilógó mellbimbótól, mint az egyes személyek vagy embercsoportok ellen irányuló szélsőséges megszólalásoktól” – nyilatkozta Dominique Sopo, az SOS Racisme volt elnöke. A meztelenség ellen irányuló kemény fellépés ráadásul a szervezetek szerint rávilágít egy érdekes kulturális különbségre is: „Felmerül a kérdés, hogy milyen különbségek vannak az online közösségek értékrendjében, ha az amerikai vagy ha a francia társadalmat és törvényeket nézzük.” 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin