Kultúra

Troye Sivan és a HIV – Itt az ausztrál popsztár új filmje

 

Tegnap debütált az író-rendező Jared Frieder filmje, a Three Months (Három hónap). A 2011-ben játszódó romantikus vígjáték-dráma az érettségi előtt álló, szarkasztikus Caleb (Troye Sivan) három hónapját meséli el, akinek ki kell várnia ezt az időt, hogy biztosan kiderüljön, HIV fertőzött-e.

Frieder tíz évvel ezelőtt kezdte el írni a HIV stigmával foglalkozó coming-of-age történet forgatókönyvét. A rendező az IndieWire-nek mesélt arról, hogy milyen nehezen ment, mire zöld utat kapott a stúdióktól. Az idők során különböző kifogásokkal utasították el, például azzal, hogy a témája miatt nehezen lenne eladható, majd a helyzet akkor változott meg, amikor Troye Sivan elvállalta a főszerepet.

„Olyan nehéz meleg filmeket tető alá hozni, soha nem gondoltam volna, hogy tényleg összejön majd, mert annyi elutasítással szembesültem, annyi nemet hallottam. Úgy értem, szinte lehetetlen. Ezt saját tapasztalatból mondom, nem akarok más nevében beszélni. Az olyan feltörekvő fiatalok számára, mint én és a barátaim, ez nagy kihívás. És én egy fehér férfi vagyok, szóval képzeld el, milyen kihívás a transz, a nembináris, a más bőrszínű, az őslakos történetmesélők számára, hogy elkészüljön a filmjük.”

A Three Months a Paramount+ kínálatában érhető el, a streamingszolgáltató várhatóan még idén itthon is elindul.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin