Színes

Törölte reklámját a Samsung, amiben egy anya támogatja LMBTQ gyermekét

 

Minden felületéről törölte a Samsung az egyik reklámfilmjét, amelyet a viselhető technológiának szentelt. A Szingapúrba szánt kisfilmben az olyan termékeket, mint például a szívműködést monitorozó okosórát úgy népszerűsítették, hogy lefilmezték néhány vállalkozó kedvű személy reakcióját, miközben ők a szeretteik üzeneteit hallgatták vissza. Az egyik résztvevő egy anya-fia páros volt, a reklámban fejkendőt viselő muszlim nő a drag queen fia üzenetét hallgatta meg:

“Drága anya, nem sok mindenkinek van olyan megértő és nyitott gondolkodású anyukája, mint amilyen te vagy, és a szívem nem tud elég hálás lenni ezért. Téged egyszerűen csak nem érdekel, ha az emberek másképp néznek rád vagy máshogy ítélnek meg csak azért, mert van egy dragbe öltöző fiad.”

 

A több páros jelenete közül ez az egy volt az, ami miatt olyan sok méltatlankodó kommentet kapott a cég, hogy végül a reklám visszavonása mellett döntöttek, számol be róla a BBC. A még tavaly novemberben bemutatott kisfilmet végül január 19-én levették, a Samsung pedig hivatalosan is elnézést kért a történtek miatt – azzal érvelve, hogy ők hisznek a sokszínűségben. Ha lehet, ennél hibásabb lépést nem is tehettek volna, mert most újraindult a kommenthullám, csak éppen a reklám támogatói részéről.

A törölt reklámot többen lementették, akit érdekel, például itt még visszanézhető:

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb