Színes

Tönkretett egy szivárványzebrát, a Pulse-tragédiáról kell esszét írnia

Huszonöt oldalban. Emellett elrendelhetik, hogy hetente ő takarítsa a zebrát.

 

Az amerikai Delray Beach városában tavaly június 14-én egy harminc autóból álló felvonulás ünnepelte a volt elnök, Donald Trump születésnapját. Amikor a menet a helyi pride kapcsán az előző nap felfestett zebrához ért, a 20 éves Alexander Jerich a kerekek kipörgetésével egy jó hat méteres keréknyomot égetett az átkelőbe. Jerich az apja kocsiját vezette, a kisteherautót egy Trump-zászlóval dekorálta.

Már márciusban bűnösnek vallotta magát rongálás és gondatlan vezetés miatt, és a mostani tárgyalásán az ügyében eljáró Scott Suskauer bírót meglepte az elkövető személye: „Olyasvalakire számítottam, aki a polgártársaival szemben totális tiszteletlenséget tanúsít. Olyan személyt, akire azt mondják, hogy bűnöző fajta vagy egy redneck alak.”

Jerich apja arról beszélt a bíróságon, hogy a fiának nincsenek barátai, az iskolában nehezen boldogult, és hogy mennyire csalódott fia viselkedése miatt. A Palm Beach Post szerint amikor Jerich az apja szavait hallgatta, elsírta magát. A fiatal férfi bocsánatot kért a bírótól, és azt mondta, beilleszkedési problémái voltak, és csak próbált elismerést szerezni. Tettével a többi Trump-fanatikust próbálhatta lenyűgözni.

 

Jerich rendőrségi fotója

 

Büntetése mértékéről még nem született döntés, de amíg a bíró mérlegeli az ügyét, Jerichet arra kötelezték, hogy írjon egy 25 oldalas esszét a Pulse-tragédiáról. A 2016. június 12-én történt támadás során egy fegyveres hatolt be az orlandói melegbárba, a mészárlásban 49-en vesztették életüket és 58-an megsebesültek, többen közülük maradandó sérüléseket szenvedtek. Az írásban szerepelnie kell minden egyes áldozatnak és családjaiknak, valamint ki kell fejteni, hogy miért történnek hasonló tragédiák.

Jerich maximálisan 5000 dolláros pénzbüntetést és akár öt évnyi börtönbüntetést is kaphat a rongálás és a gondatlan vezetés miatt. A Palm Beach-megyei emberi jogi tanács egy éves börtönbüntetést javasolt az ügyében, de a bíró nem ért egyet ezzel. „Nem akarom ezt tenni egy olyan fiatalemberrel, aki előtt ott az egész élet” – mondta Suskauer, megjegyezve, hogy nehéz lehet munkát találni egy bűncselekmény miatt elítéltnek.

Ugyanakkor az emberi jogi tanács elnöke, Rand Hoch jelezte a bíróságnak, hogy sem ők, sem pedig az általuk megkeresett szervezetek nem szeretnék, ha Jerichet náluk köteleznék önkéntes munkára. A meghallgatás után Hoch arról is beszélt, felháborítónak tartja, hogy az államügyész elutasította, hogy Jerich tettét gyűlölet-bűncselekményként kezeljék.

A férfi ügyében június 8-án hoznak ítéletet, és a bíró megfontolandónak tartana akár egy olyan büntetést is, hogy Jerich az apja kíséretében minden héten keresse fel a kereszteződést, és ő tartsa tisztán az átkelőt.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin