Hírek

Tömegmészárlást sikerült megelőzni Las Vegasban

las-vegas3

Az orlandói lövöldözéshez hasonló tragédiát előztek meg a Las Vegas-i rendőrök. A magát keresztény harcosnak nevező Bryce Cuellar szélsőjobbos youtuberként esküdözött a legutóbbi videójában, hogy készen áll megölni a „melegeket, buzikat, leszbikusokat és sátánistákat.”

A helyszíni tudósítások szerint nem arról van szó, hogy a közelmúltbeli események hatására a rendőrség túlreagált volna egy videót. A hatóságok már figyelték Cuellar tevékenységét, akinek a videói az elmúlt három évben egyre radikálisabbak és agresszívabbak lettek, és amiket egyre többen néztek rendszeresen. A YouTube-csatornáját 160 ezren követték, a videóit 73 millió alkalommal nézték meg eddig.

 

Las Vegas man accused of making terrorist threats on YouTube behind bars.

Las Vegas police may have stopped a mass shooting before a shot was fired.

 

A fenyegető videóban Cuellar golyóálló mellényben, kezében két gépfegyverrel beszélt. Közölte, elege van abból, hogy a kormány az alkotmány által garantált fegyverviselési jogát akarja korlátozni, és alig várja, hogy az alapító atyák szellemiségének megfelelően használhassa gépfegyvereit. A Facebookra feltöltött képei alapján 5000 db AK47-es és 5000 db AR15-ös töltényt halmozott fel.

A 24 éves férfi extrém mértékben homofób, a közösségi médiában történt minden megnyilvánulása a melegekről szólt. Miután posztolta a videót, egy órával később rátámadt a feleségére, akit brutálisan bántalmazott és életveszélyesen megfenyegetett. Most a kihallgatás során arra hivatkozott, hogy dühös volt és részeg, tisztában van azzal, hogy hibát követett el a videóval, de ő nem gyilkos.

Jelenleg elmeorvosi megfigyelés alatt áll, terrorizmus vádjával szeptember elsején állítják bíróság elé.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin