Hírek

Tizedik évfordulóját ünnepli egy meleg pingvinpár Németországban

dotty-zee-01

 

Bremerhaven állatkertjében él Dotty és Zee, a két hím Humboldt-pingvin, akik tíz éve elválaszthatatlanok. Amikor összejöttek, az állatkerti gondozóknak nem tűnt fel, hogy mindketten hímek. Évekkel később végzetek rajtuk DNS-tesztet, ekkor derül ki a nemük, ez pedig megmagyarázta a gondozóknak, hogy miért nem lett eddig fiókájuk.

Azonban nem ők az állatkert egyetlen azonos nemű pingvinpárja, az itt élő tíz párból hármat hímek alkotnak. A veszélyeztetett fajnak már csak körülbelül 12.000 egyede él a Földön, ezért Svédországból hat tojót is hoztak a szaporítás érdekében. A próbálkozás azonban nem járt sikerrel, a három azonos nemű pár együtt maradt. Ez annak a jele, hogy nagyon szoros kapcsolat van közöttük.

 

dotty-zee

 

Dotty és Zee minden évben fészket építenek, vagyis közösen akarnak családot. 2009-ben teljesült a vágyuk, amikor kaptak egy olyan tojást, amiről az anyja nem gondoskodott. A két hím pingvin megosztotta a költés feladatát egymással, jó apaként felváltva végezték az etetést, és végül Dotty és Zee sikeresen  felnevelték a fiókát.

És hogy mit kell tudni egy Humboldt-pingvinről?

The Humboldt Penguin Slides for Survival

Meet Oliver, a Humboldt penguin. Don’t let his small size fool you – he’s built to swim, and those strong wings can propel him through the water at nearly 20…

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin