Hírek

Szivárványzebrákkal gazdagodik egy amerikai nagyváros

Boystown, Chicago LMBTQ kulturális központja újabb ajándékkal lepi meg lakóit és hamarosan tizennégy gyalogátkelő pompázhat a szivárvány színeiben. Használok pedig garantáltan lesznek, hiszen Chicago az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa.

A város LMBTQ-közössége a Stonewall lázadás 50. évfordulóját ünnepli a szivárványos zebrákkal – hét gyalogátkelő átadásra is került. Mire befejezik a projektet, Chicago északi részén összesen tizennégy szivárványszínű gyalogátkelővel találkozhatnak a lakosok – számol be róla a Chicago Suntimes.

 

 

Az átadáson részt vett a Northalsted Business Alliance nevezetű civil szervezet is, mely azért dolgozik, hogy biztonságos és szép szomszédságot biztosíthasson a lakosoknak, a turistáknak és az üzletek tulajdonosainak. Éppen ezért érezték úgy, itt az ideje, hogy az LMBTQ-közösség számára is maradandót alkossanak az utakon, amit szivárványszínű zebrák formájában tettek meg, nagyrészt az adományokból, melyeket a Chicago Pride Fest és a Northalsted Market Days során kaptak.

Ötven évvel ezelőtt törvény tiltotta, hogy a homoszexuálisok gyűléseket szervezzenek. A rendőrség azonnal letartóztatott volna minket. Amikor rálépünk a gyalogátkelőre, emlékeznünk kell a történelmünkre és arra, hogy milyen sok mindenen kellett keresztül mennünk, de mindeközben várnunk kell a szebb jövőre, amit az élet tartogat számunkra” – mondta Stu Zirin, a Northalsted Business Alliance alelnöke.

Nem ez az első alkalom, hogy egy város ilyen jellegű gesztust gyakorol az LMBTQ-közösség felé:

 

Újabb amerikai város gazdagodott szivárványos zebrákkal

Újabb amerikai város gazdagodott szivárványos zebrákkal

Újabb amerikai város gazdagodott szivárványos zebrákkal

Újabb amerikai város gazdagodott szivárványos zebrákkal

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin