Sport

Szivárványzászlóval pózolt a jégen az USA új műkorcsolya bajnoka

fotó: Melanie Heaney/U.S. Figure Skating

 

Az ohiói Columbusban rendezték az Amerikai Egyesült Államok műkorcsolya-bajnokságát, ahol január 26-án Amber Glenn lett az országos bajnok. Az aranyérem megszerzése után Glenn a szivárványzászló kibővített változatával (Progress Pride Flag) pózolt a jégen, amely a transz zászló színei mellett fekete és barna csíkokkal a színesbőrű LMBTQ embereket és a HIV/AIDS-betegeket is jelképezi.

Glenn 2019-ben coming outolt biszexuálisként és pánszexuálisként, mostani győzelmével ő az első queer nő, aki megnyerte az USA műkorcsolya-bajnokságát. A sportoló 2021-ben ezüstérmet, 2023-ban pedig bronzérmet nyert a bajnokságon. A pénteki verseny után az NBC Sportsnak azt mondta, hogy „teljesen sokkos állapotban” volt, miután legyőzte Isabeau Levitót.

Pedig az idei szezon nem indult jól Glenn számára, csonttörést és agyrázkódást szenvedett, miután edzés közben összeütközött egy másik sportolóval.

Az öt éves kora óta korcsolyázó Amber Glenn tíz évvel ezelőtt, 2014-ben már megnyerte az USA ifjúsági műkorcsolya-bajnokságát.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin