Nagyvilág

Szivárványzászlók elégetése miatt nyomoznak a konzervatív amerikai államban

A Salt Lake City-i rendőrség nyomozást folytat, miután egy sor transz- és szivárványzászlót találtak elégetve Utah állam fővárosában.

A hatóságot július harmadikán hívták ki először egy házhoz, ahol a tulajdonos bejelentette, hogy a bejárat fölé kitűzött zászlót levágták és elégették. A rendőrök rövid időn belül további négy esetről kaptak bejelentést.

Úgy vélik, hogy a vandalizmust ugyanatok követték el egy éjszaka leforgása alatt.

 

Forrás: Twitter

 

A Salt Lake City-i rendőrség elismeri felelősségét a gyűlöletbűncselekmények alapos és pártatlan kivizsgálásában, az elkövetők felelősségre vonásában, és hogy igazságot szolgáltassunk a sértetteknek” – áll Salt Lake City rendőrségének közleményében. „A Salt Lake City-i Rendőrség oktatja a tisztjeit, és együttműködik a közösséggel, hogy felismerje és elítélje a gyűlöletbűncselekményeket, és azon dolgozik, hogy megakadályozza, hogy a jövőben hasonló esetek előforduljanak„.

A Twitter-oldalukon közzétett bejegyzés kommentszekciójában néhány, a meggyújtott zászlókról készült fotót is megosztottak. Az egyik zászló szemmel láthatóan hamuvá vált.

 

 

A gyűlöletbűncselekmények hatása pusztító és hosszan tartó lehet mind a sértettek, mind a nagyobb közösség számára” – írta a rendőrség a Twitteren. „A gyűlöletnek nincs helye a közösségünkben.

A South Washington Street környékén élőket arra kérték, hogy ellenőrizzék házuk térfigyelő és csengőkameráját, hátha rögzítették a gyanúsítottat.

Utah az Amerikai Egyesült Államok egyik legkonzervatívabb állama. Az állam lakóinak nagy többsége az amerikai alapítású mormon keresztény felekezethez tartozik.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin