KultúraSziget2017

Sziget a Szigeten – A Magic Mirror sátor programjai

Kerekasztal-beszélgetések, móka és kacagás, koncertek, varietéműsor és parti hajnalig. A Magic Mirror sátrában mindent megtalálsz!

A LIMBO csapata

 

Társadalom, szex, viselkedés, elvárások, belátások, befogadás, művészet, ideológia – élet. Én, te, mi. Kerekasztal-beszélgetés formátumú talk show-jában Steiner Kristóf vendégeivel idén is várja azokat, akik érdeklődnek az LMBTQ témák iránt.
Amiről biztosan szó esik:

Homofób melegek: amikor melegek ítélkeznek melegek felett, melegek kitaszítanak transzneműeket, transzneműek kitaszítanak transzvesztitákat, leszbikusok ítélkeznek meleg pasik felett. Miért?

Szivárványcsaládok: Szabó Szilárd és párja, Tarnai Ervin mesélnek az Amerikában zajló béranya-programról. Megtudhatjuk, hogyan kezeli a helyzetet az iskola, a többi gyerek, az osztálytársak szülei és persze maga a csemete. Gergely Vera leszbikus édesanya mesél.

Coming out: a megkerülhetetlen téma. Néha az előbújás máshogy történik, mint számítanánk rá: az anya vagy az apa nem hajlandó társadalmi skatulyába bújni a szetereotip gyermeknevelés kedvéért. Kristóf vendége lesz Ezra Dagan, Izrael egyik veterán színésze, aki nemrégiben mutatta be Tel Avivban és Jeruzsálemben az “I Am My Own Wife” (A saját feleségem vagyok – a szerk.) című monodrámát. A “szokatlan szülők” számára pedig Árvai Nóra pszichológus és terapeuta ajánl alternatívát.

Nemek igenje: mennyire elfogadott a mai magyar és nemzetközi társadalomban transznemű emberként élni, dolgozni. Jaimie Wilson zenész, DJ és LMBTQ harcos mesél a saját történetéről: lánynak született, 18 évig így is élte életét, majd átműttette magát. Mára igazi social media sztár lett belőle kitartása és elhivatottsága miatt. Magyarországról Rea Mueller YouTube vlogger osztja meg tapasztalatait – először Andrásként vlogolt, majd később Andreaként tért vissza.

A komoly témák után a nevetés kap főszerepet, a Sziget Comedy-ről bővebben is olvashatsz ITT!

A móka és kacagás után más típusú szórakozás következik: először az izgalmasabbnál izgalmasabb zenekarok hódítják meg a közönséget, 23:00-kor pedig jön a sátor legjobban várt programja, a varietéműsor. Idén az ausztrál LIMBO társulat ejti ámulatba a közönséget.

 

 

LIMBO
A Scott Maidment által rendezett show már szinte minden nagyobb világvárosban megfordult – most New York, London és Melbourne után végre a Szigeten is látható lesz. Őrült ritmusok, hajmeresztő trükkök, kabaré, cirkusz és akrobatika egyesül ebben a szexi és provokatív előadásban. Kidolgozott felsőtestek, csinos lányok, élő zene, tüzes pillantások, bilincsek és láncok – a LIMBO biztosít mindent, ami egy feledhetetlen Magic Mirror-show tartozéka!
A tagokat a világ minden pontjáról gyűjtötték be: Heather Holliday, a kardnyelő szépség Coney Islandről érkezett; Mikael Bres beatboxos bohóc, akinek ismeretlen a gravitáció fogalma, Franciaországban született; Evelyne-Allard a levegő francia-kanadai királynője; Danik Abishev tradicionális orosz cirkuszi családban nőtt fel, azóta szinte csak kézenállva közlekedik; Aurelien Oudot gumiember pedig szintén Franciaországból származik. Annyira ütős lett ez a csapat, hogy még Madonna is kétszer nézte meg az előadásukat.
A műsor után pedig mi más is következhetne, mint a már legendásnak számító, hajnalig tartó parti a Magic Mirrorban a szcéna legjobb DJ-ivel és a hangulatot feledhetetlenné tevő közönséggel.

Dj Ipek
“Ha Ipek játszik, az emberek táncolnak, sikítanak és még többet akarnak. Ez igaz Berlinre, Stockholmra és New Yorkra is” – írta korábban egy svéd lap Ipekről, a Berlin és Isztambul között ingázó queer DJ-ről. Fellépett már a Glastonbury, a Fusion, az At.tension és a Berlin fesztiválokon, a Szigeten pedig már visszatérőnek számít. Zenéjében a pszichedelikus török funk találkozik a discoval, a balkáni népzene a minimállal, a kurd halay az elektróval, a török tangó a break ütemekkel és a furcsának tűnő párosítások sorát még hosszasan folytathatnánk. Zenéi konvencióktól mentesek, nem szab nekik határt semmi – se stílus, se tempó, se műfaj. Ha valami igazán különlegesre vágysz, tombolj DJ Ipekkel!

 

DJ Ipek

 

Sado Opera
Különc és extravagáns queer csapat Szentpétervárról, akik az utóbbi időben Berlin egyik legmenőbb zenei exportcikkévé váltak? Igen, nem csalás, nem ámítás. Conan O’Brien amerikai talk-show műsorvezető őket választotta Berlin musical-szimbólumává a német fővárosról készített anyagában. Hagyd, hogy az énekes hangja téged is elcsábítson – merj nagyot álmodni és vadulj meg!

Tina C.
“No Dick’s As Hard As My Life” – vagyis “Egyetlen farok sem olyan kőkemény, mint az életem”, hirdeti Tina C. country énekes a második albumával. A szeptember 11-i terrortámadások után bejárta a világot a békéért kampányolva, mintegy Amerika poszter-lányává vált. Fellépett a Royal Albert Hallban, a sidney-i operaházban, tv- és rádió showja is volt. Elfuthatsz, de nem menekülhetsz Tina C. elől.

Jaimie Wilson
Kezdetben az Instagramról ismerte mindenki: ott dokumentálta az átváltozását nőből férfivé. Nemcsak a teste, a hangja is megváltozott, amit Jaimie az előnyére tudott fordítani. Ugyanis a zene mindig is jelen volt az életében: édesanyja hazájában ismert énekes-zeneszerző, ő pedig már négy évesen zongorázott. Az igazi áttörés mégis akkor jött, amikor édesanyja gitárt adott a kezébe. Jamie autodidakta módon tanult meg játszani a hangszeren, így saját stílust épített fel magának. Csak úgy árad belőle a zene. Menekülés, álom, élet – ezeket jelenti neki az éneklés. A szülei és a családja ugyanis nem fogadták jól az átalakulását, ezért el kellett jönnie otthonról. Azóta zenészként és a transzneműek szószólójaként járja a világot.

A post shared by Jaimie Wilson (@tboy61915) on

 

AUG 9. és 15. között egész nap áll a bál– csekkold az egyhetes „naptárunkat”!

15.00  Filmprogram – válogatás a 2017-es év legjobb meleg témájú filmjeiből. Házigazda: Kristian Petersen

17.00  Talk show angol nyelven Steiner Kristóf vezetésével

19.00  Sziget Comedy angol nyelvű stand-up comedy műsor.

Házigazda: Dave Thompson (UK)
Charmaine Davies (UK), Sean Meo (UK)
Galla Miklós (H), Joe Bor (UK),
Paul Ricketts (UK), Prince Abdi (UK),
Patrick Lamb (UK), Michael Fabbri (UK),
Dickie Richards (UK), Geoff Boyz (UK),
special edition: Tina C. (AUS)

21.00  Élő koncertek:

SOMLÓ CIRQSZ (H), SADO OPERA (D), The PinUps (H), Suburbia11 (RO), Mystical Plants (H), SqueezeBox! (D)

23.00  Magic Mirror Show LIMBO (AUS)

24.00  Magic Mirror Party – Feel The Funk Baby!

Feat. MC Fantom, DJ’s: Vida G, Nixon, Rookie T, Hanzee, Sam Starion, visual: Tigger (H), Loose Neckties Society (RO), Dj Steiner Kristóf (H), DJ Poli (H), DJ Nora Matisse (H), DJ Infragandhi (H), Dj Palotai (H), DJ Ipek (TR-D), DJ Jutasi – Boogie Wonderland (H), Gloria Viagra (D), DJ Mada (EGY)

 

 

Zsebedits Patrik

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin