Nagyvilág

Sírva ellenezte a politikus az azonos nemű házasságot, aztán a meleg unokaöccse válaszolt

Az Amerikai Egyesült Államokban hónapok óta tárgyaltak a politikusok az azonos nemű párok házasságának védelmét szövetségi szinten garantáló törvényről. Amikor a héten a Képviselőház elé került, Missouri állam leköszönő republikánus képviselője, Vicky Hartzler a könnyeivel küszködve kérte társait, szavazzanak a törvény ellen.

„Ez egy újabb lépés a demokraták azon célja felé, hogy felszámolják a hagyományos családot, elhallgattassák a hit hangjait, és végleg megbontsák országunk Isten által font alapjait.

Remélem és imádkozom, hogy kollégáim találják meg a bátorságot, hogy csatlakozzanak hozzám és ellenezzék ezt az elhibázott és veszélyes törvényjavaslatot.”

 

 

Teátrális előadása ne feledtesse a tényt, hogy az azonos nemű párok 2015 óta az USA minden szövetségi államában törvényesen házasodhatnak, a mostani törvényjavaslat csupán megerősíti a már 7 éve létező állapotot. Hartzler sztorija azonban nem ért véget, nyíltan meleg unokaöccse ugyanis egy TikTok videóban tette helyre, hogy miben csúszta a homofób nagynénje.

„Ma az Egyesült Államok egyik kongresszusi képviselője, az én Vicky nénikém sírni kezdett, mert a meleg emberek, mint én, házasodhatnak. És annak ellenére, hogy tavaly februárban coming outoltam neki, még ugyanolyan homofób.”

Amikor a képviselő arról beszélt, hogy veszélyben vannak a vallási intézmények, unokaöccse jelzi, hogy ez nem igaz. Emlékezteti arra, hogy például a vallási egyetemek nemhogy nincsenek elnémítva, de a kormány szinte még bátorítja is őket arra, hogy LMBTQ diákok tízezreit diszkriminálják, mert vallási intézmény révén különböző felmentéseket élveznek a törvények alól, miközben továbbra is kapnak költségvetési támogatást. Amikor pedig a képviselő arra panaszkodik, hogy aki nem fogadja el az „ideológiát”, azt elhallgattatják, az unokaöcs tükröt tart a nagynénjének:

„Te akarod azt, hogy a vallási meggyőződésedet mindenki másra is ráerőltethesd. És mivel ez nem áll hatalmadban, úgy érzed, elhallgattatnak téged. Pedig nem vagy elhallgattatva. Csak meg kell tanulnod együtt élned mindannyiunkkal. És biztos vagyok benne, hogy ez nem olyan nehéz.”

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin