Nagyvilág

Rekordszámú amerikai vallja magát az LMBTQ közösség tagjának

A New York-i Közkönyvtár épülete szivárványzászlóval 2020. március 15-én / fotó: Depositphotos

 

A Human Rights Campaign (HRC) friss jelentése szerint az Egyesült Államokban legalább 20 millió felnőtt vallja magát az LMBTQ közösség tagjának.

Az USA népszámlálási hivatala által készített felmérésben a válaszadók 8%-a sorolta magát az LMBTQ közösséghez, további 2% pedig azt jelölte, hogy szexuális orientációja valami más, mint a meleg, leszbikus, biszexuális vagy heteroszexuális.

A felmérésből az is kiderül, hogy több mint 2 millió felnőtt (az ország felnőtt lakosainak több mint 1%-a) azonosítja magát transzneműként, és a válaszadók további 2%-a mondta azt, hogy nem azonosítja magát sem a ciszgender, sem a transznemű kategóriákkal.

Ez az első alkalom, hogy a Népszámlálási Hivatal (Census Bureau) külön felmérésben kérdezett a szexuális és nemi identitásról. Bár a felmérés a korábban becsültnél jóval magasabb számokat mutat, a HRC szerint ez valószínűleg még mindig alulbecsüli az ország LMBTQ közösségének valódi méretét.

„Az LMBTQ+ emberek itt vannak: minden településen, minden nagyvárosban, minden egyes irányítószám alatt” – mondta Joni Madison, a HRC ideiglenes elnöke a kiadott sajtóközleményben. „Ezek az adatok azt mutatják, amit eddig is sejtettünk: közösségünk nagyobb és szélesebb, mint azt eddig tudtuk. Büszkék vagyunk arra, hogy nyilvánosságra hozhatjuk ezeket az adatokat, és megteremthetjük az alapokat egy olyan jövő számára, amelyben az amerikai LMBTQ+ emberek mindegyike teljes jogi egyenlőséget élvez”.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin