Kultúra

Putyin-hívek zavartak meg egy színházi LMBTQ előadást

Törvényesen zajlott Moszkvában egy meleg férfiakról szóló színházi előadás, amikor a Kreml-barát propaganda követői, azaz Putyin politikáját támogatók jelentek meg, homofób szidalmakat szórva a színészekre.

 

Teatr.doc

 

Összesen tizenkét „nemzeti” aktivista zavarta meg az Out of the Closet című színdarabot, mely igaz történetekből merítve meséli el, hogyan bújtak elő férfiak saját édesanyjuknak. A tüntetők azonban állították: a színdarab bemutatásával megszegték Oroszország melegpropaganda-törvényét, hiszen a nem hagyományos szexuális kapcsolatokat hirdetik. A színház viszont hivatalosan nem követett el bűncselekményt, mivel a nézőtéren nem ültek kiskorúak – ha mégis így lett volna, valóban megsértették volna a törvényt -, belépés előtt pedig a személyigazolványokat is ellenőrizték – írja a Pink News.

Amikor a rendőrség a helyszínre ért, a Kreml-barát aktivisták egyikét sem tartóztatták le, míg a színdarab rendezőjét és a közönség két tagját is kihallgatták. A Teatr.doc, mely otthont adott a darabnak, mélységes csalódottságát fejezte ki a rendőrség felé. Nem félnek és nem is éreznek sérelmet, csupán undort, mert a színházbajárók nem érezhetik magukat biztonságban még rendőri jelenlét mellett sem. Az pedig még ennél is jobban aggasztotta a szervezőket, hogy a rendőrséget mintha meg sem lepte volna a homofób gyülekezet.

 

Teatr.doc

 

„A rendőrség úgy viselkedett, mintha végig ismerte volna ezeket az embereket, mintha nem érdekelte volna őket az általuk tanúsított elfogadhatatlan magatartás vagy a műsor megszakítása. Még csak az irataikat sem ellenőrizték. Úgy viselkedtek, mintha ők és a tüntetők összejátszottak volna”

– nyilatkozta a rendező, Anastasia Patlaj.

Miután a rendőrség távozott a színdarab folytatódott.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin