Itthon

Petíció indult az orosz mintájú homofób törvényjavaslat ellen

Miután kormánypárti képviselők az elmúlt napokban több, oda egyáltalán nem illő módosító javaslattal is kiegészítették a készülő pedofilellenes törvényt, a Budapest Pride online petíciót indított tiltakozásul. Mi is mindenkit a petíció aláírására bátorítunk.

Amennyiben jövő kedden az országgyűlés a módosításokkal együtt benyújtott formájában megszavazza, úgy a hatályosulást követően tilos lesz 18 éven aluliak részére a homoszexualitás és a nemváltás bemutatása, valamint a médiában, a társadalmi hirdetésekben, valamint reklámokban is ellehetetlenülne a homoszexualitás és a nemváltás bemutatása. A médiában kizárólag este 10 és hajnali öt óra között jelenhetne meg ezekkel kapcsolatos hír.

Nem túlzás azt állítani, hogy a változás a Humen jövőjét is súlyosan befolyásolná. Nyomtatott magazinunk pornómagazin besorolásba kerülne, ingyenesen nem lenne elérhető a terjesztési pontokon, honlapunk kezdőlapjára ki kellene helyezni a 18-as besorolásról szóló figyelmeztetést.

Gonosz az a politika, amely a közbeszéd uralása miatt képes feláldozni gyerekek életét. Felszólítjuk a kormánypárti képviselőket, hogy vonják vissza az Oroszországról másolt LMBTQ-ellenes törvényt! Felszólítjuk a magyar országgyűlés tagjait, hogy ne szavazzák meg a törvényt!

Nemet mondtunk arra, hogy a kormány a saját állampolgárai ellen forduljon, csak azért, hogy autokrata államok felé tetszelegjen! Az állam alkotmányos feladata minden gyerek védelme, beleértve az LMBTQ fiatalokat is.” – olvasható a petíció honlapján.

Ne legyenek illúzióink arról, hogy mit tartogathat az Oroszország és Kína felé közeledés nemcsak nekünk, hanem más, gazdaságilag a két szuperhatalomnak kitett ország lakosainak is. Oroszországban 2013-ban fogadták el az ún. propagandatörvényt, ami az LMBTQ közösséggel szembeni gyűlöletkeltésen és uszításon kívül lehetetlenné teszi a melegséggel, transzneműséggel kapcsolatos tudományos párbeszédet és felvilágosító munkát is. A törvény életbe lépése óta az országban tovább nőtt a homo- és transzfóbia: LMBTQ emberek nyilvánosan meg sem említhetik a szexuális irányultságukat vagy nemi identitásukat, ami így a szexuális és nemi kisebbségeket övező stigmát, sztereotípiákat és láthatatlanságot növeli, nagyobb mértékű hátrányos megkülönböztetésnek vannak kitéve, és az LMBTQ személyek közötti öngyilkosság aránya is nőtt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin