Hírek

Orosz pátriárka: „A házassági egyenlőség a világegyetem pusztulását okozza”

patriarh-kirill

 

Kirill moszkvai pátriárka nem csak az orosz ortodox egyház feje, de Vlagyimir Putyin hűséges támogatója is. A Russia Today hírcsatornának adott interjújában a házassági egyenlőséget a náci törvényekhez és a dél-afrikai apartheid rasszizmusához hasonlította, és kijelentette, az azonos nemű házasság a világegyetem pusztulását okozza. Az interjúban történelmileg erkölcstelennek nevezte a házassági egyenlőség törvénybe foglalását.

„Az emberiség történelmében először a törvényhozás megtagadja az emberi lét természetét – hogy mi helyes és mi bűn. Ezt az afrikai apartheid és a nácik törvényeikhez lehet csak hasonlítani, és először fordul elő a történelemben. Amikor a törvény szembeszállt a nép erkölcsi értékeivel, akkor az emberek fellázadtak. Tudták, hogy ezek a törvények mesterségesek és a természet ellen valók. Nagyon is emlékeztet arra, ami a szovjet totalitarizmus alatt történt.

Azokban az országokban, ahol biztosítják a szólásszabadságot, megbüntetik azt, aki kimondja erről a véleményét. Ez veszélyes trend, és remélem, elmúlik, és visszaáll a természet rendje. Bele se merek gondolni, mi történne velünk máskülönben. Semmiféle körülmények között nem lehet elfogadni olyan társadalmi normaként, ami egyenrangú a mi természetes erkölcsi normáinkkal. A házasság egy férfi és egy feleség, akik családot alapítanak és gyerekeik lesznek. Ezért hiszem, hogy ez az új trend jelentős fenyegetés az emberi faj létezésére.”

 

‘Western laws now clash with moral nature of man’ – Russian Orthodox Patriarch Kirill (EXCLUSIVE)

In an exclusive interview with RT, the head of the Russian Orthodox Church, Patriarch Kirill, shared his ideas on the difficult situations of Christians in t…

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin