Hírek

Obama a házassági egyenlőség első évfordulóját ünnepelte

Elnökségének egyik legmeghatározóbb momentumának nevezte Barack Obama a Fehér Ház szivárványszínűvé válását. 

Ezt annak az alkalmából mondta az amerikai elnök, hogy majd’ egy éve vezették be az Egyesült Államokban a házassági egyenlőséget. „Ez egy erős szimbólum volt hazánkban, ahol több amerikai érezhette magát elfogadottnak és teljesnek, valamint azt, hogy az országuk végre elismerte a szerelmüket. Ez egy jelzőtűz azoknak az embereknek, akik még mindig ezekért a jogokért harcolnak” – jelentette ki Obama elnökségének nyolcadik, és egyben utolsó LMBT Pride fogadásán.

Fehér Ház, Washington
Fehér Ház, Washington

„Ez egy emlékeztető arra, hogyha keressük a változást, az el fog jönni. És amikor még egy kicsit tovább haladunk az egyenlőség és az igazságosság felé vezető utunkon, akkor még mindig felelősséggel tartozunk azok iránt, akik ugyanezen fáradoznak.”

Obama más intézkedéseket is felidézett, mint például a gyűlölet bűncselekményekre kitérő szövetségi törvényt, valamint arra is, hogy melegeket és leszbikusokat már nem tiltanak el a katonaságtól.

„De van még mit tennünk, hiszen hazánkban a HIV-fertőzöttek kétharmadát meleg és biszexuális férfiak teszik ki” – hívta fel a figyelmet. – „Meg kell arról bizonyosodnunk, hogy nem rúgnak ki embereket szexuális orientációjuk miatt. Még van dolgunk ott, ahol transznemű személyeket támadnak és ölnek meg, csak azért, mert önmaguk szeretnének lenni. És ott is van feladatunk, ahol az LMBT emberek hihetetlen kirekesztésben, szegénységben, üldöztetésben és erőszaktól való félelemben élnek.”

obama-620x330

„Addig lesz munkánk, ameddig nem vagyunk biztosak abban, hogy minden gyerek, nem számítva, hogy kik ők, honnan jöttek, hogyan néznek ki, vagy hogyan élnek, üdvözölve, értékelve és szeretve nem érzi magát” – zárta beszédét a leköszönő elnök.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin