Utazás

Németország öt romantikus ékszerdoboza, ha elvonulnátok a világ elől

Középkori városok, elképesztő tájak, mesébe illő, eldugott zugok: Németország számtalan csodával vár téged és partneredet, ha már meguntátok az olyan nagyvárosok, mint Berlin és München mozgalmas világát. Fedezettek fel vadstrandokat, üljetek levegőben közlekedő metrószerelvényen vagy majszoljatok el egy ínycsiklandó Rote Grützét egy történelmi kisvárosban – a romantika garantált az alábbi öt különleges helyen.

fotó: ben benjamin on Unsplash

Trier

A Mosel régióban található, 110 ezres város Németország egyik legrégebbi települése. A római kor olyan maradványaival találkozhattok itt, mint például a Porta Nigra, a város egyik szimbólumaként ismert erődített kapu. Ha romantikus városlátogatásra vágytok, Trier az egyik legvonzóbb német úti cél.

Budapestről úgy juthattok el legkönnyebben, hogy repülővel utaztok Luxemburgig. Trier onnan 40 perc autóútnyira található.

 

fotó: ben benjamin on Unsplash

Wuppertal

A Németország északnyugati részén található Észak-Rajna-Vesztfália tartományban bújik meg az itthon talán kevésbé ismert ékszerdoboz, a Düsseldorf repülőterétől mindössze félóra autóútra található Wuppertal.

Az iparváros 120 évvel ezelőtt a világon az elsők között épített levegőben függő metrószerelvényt, amely a mai napig elkápráztatja a ideutazókat. A különleges közlekedési eszközön 13 kilométer hosszan madártávlatból csodálhatjátok meg a környező folyókat és parkokat. Mi lehetne ennél romantikusabb?

 

fotó: Corinne Kutz on Unsplash

Rothenburg ob der Tauber

Bajorország ékköve a nem egészen 11 ezer lakóval büszkélkedő kisváros, Rothenburg ob der Tauber, ahol egész évben karácsony van. A települést autentikus, középkori házak, boltíves utcák és rengeteg virág varázsolja sokszínűvé, olyannyira, hogy a macskaköves sétányain járva az az érzésünk támadhat, mintha egy képeskönyv belsejében andalognánk.

Bár a város decemberben, illetve tavasszal a leggyönyörűbb, nyáron is könnyen elvarázsol romantikájával az ottani mesevilág. A legjobban úgy közelíthetitek meg, ha repülővel utaztok Nürnbergig, ahonnan pedig autóval vagy vonattal mentek tovább. Előbbi egy, míg utóbbi két órába telik.

 

fotó: Sebastian Puskeiler on Unsplash

Bamberg

A szintén bajor Bamberget Németország legkellemesebb városának választották. A Nürnbergtől mindössze 40 perc autó- illetve vonatútnyira található településen barokk stílusú házak és középkori templomok között sétálgathattok, míg a várost átszelő Regnitzarm-folyón egy romantikus hídon kelhettek át.

Az utcákat járva könnyen úgy érezhetitek, hogy Róma vagy Lisszabon utcáin jártok, hiszen akárcsak az olasz és portugál főváros, Bamberg is hét dombra épült. A város évszázadokon át érintetlen maradt, még a második világháború idején sem volt bombázások célpontja, ugyanis nem rendelkezett jelentős iparral.

A Bajorországban megbúvó település a legkönnyebben a nürnbergi vagy frankfurti repülőtérről érhető el. Előbbitől 50 perc autóútnyira vagy másfél órányi tömegközlekedésre található, míg utóbbitól két órába telik elérni a történelmi városkát.

fotó: Chris Weiher on Unsplash

Freudenberg

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban elhelyezkedő, ugyancsak kevéssé ismert 17. századi Freudenberget egyedülálló favázas házikói teszik igazán különlegessé. A bájos épületek egy rettenetes tűzvész után épültek, amely majdnem elpusztította az egész várost.

A természet lágy ölén található, erdőkkel határolt, mindössze 17 ezres lélekszámú település tökéletes választás, ha a pároddal el akartok vonulni a világ elől és nem szeretnétek mást, csak egy csendes, idilli környezetben élvezni egymás társaságát.

A festői szépségű városkába a kölni repülőtérről juthattok el a legkönnyebben. Érdemes autót bérelni, amellyel 50 perc alatt elérhetitek az úti célt, valamint a település és a környező táj felfedezése is négy keréken a legizgalmasabb.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin