HírekPride

Nem tüntethet a Mi Hazánk Mozgalom a Budapest Pride Felvonulás útvonalán

Kivételes lesz a szombati Budapest Pride Felvonulás, hiszen ezúttal nem a rendezvényre érkezőket, hanem az ellentüntetőket fogják kordonokkal körbezárni. Rossz hír ez Toroczkai Lászlónak és a Mi Hazánk Mozgalomnak, amely provokatív céllal jelentett be tüntetést – a rendőrség ezt nem engedélyezte, de más ellentüntetéseket igen, számol be a Mérce.

Szombaton, július 6-án 15 órakor a Kossuth téren fognak majd gyülekezni a Budapest Pride résztvevői, ahol civil falu is várja az érdeklődőket négy óráig. Ezután indul majd a menet – amelyben ezúttal a HUMEN is külön csapattal indul, a HUMEN pólós kollégák három órától gyülekeznek majd a Kossuth téren a zászlórúd környékén -, amely a Falk Miksa utca – Markó utca – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – Széchenyi István tér – Apáczai Csere János utca útvonalon ér el a Március 15. térre.

 

A felvonulás tervezett útvonala

 

Toroczkai Lászlóék amellett, hogy az elmúlt hetekben több pride rendezvényt is próbáltak provokálni, kérték a Pride felvonulás részének betiltását, ahogy a Népszava felidézi „ha nekik a „foglyul ejtett közönség” elvére hivatkozva megtiltották, hogy Törökszentmiklóson felvonulást tartsanak a „cigányterror” ellen, akkor az általa „deviánsnak” nevezett Budapest Pride felvonulást is tiltsák be, hiszen a „foglyul ejtett közönség” a sokszorosa lehet a törökszentmiklósinak. Persze ez az érvelés több szempontból sántít, nyilvánvalóan egy Budapest belvárosában tartott békés Pride nem veszélyezteti a közösséget, míg egy direkt a cigánysorra szervezett, a „cigánybűnözésről” szóló felvonulás alkalmas lehet arra.

Toroczkaiék viszont a döntés, azaz a Pride be nem tiltása ellen tiltakozva a belügyminisztérium elé hirdettek tüntetést a felvonulás idejére. A rendőrség ezt megtiltotta, mivel szerintük „a Budapest Pride útvonala magában foglalja azt a helyszínt, ahol a Mi Hazánk demonstrálni szeretne”, és a Mi Hazánk tüntetése ellentétes érzelmű lenne a Pride-dal.

Ettől persze még lesznek ellentüntetések. A Mérce információi szerint az Erzsébet téren és a Bazilikánál is lesz ellentüntetés, utóbbinál imával fognak küzdeni a Pride szellemisége ellen. A felvonulást közel 300 önkéntes fogja biztosítani, illetve maga a rendőrség is, hogy a szélsőjobboldali ellentüntetőknek ne legyen lehetőségük megzavarni azt.

A Felvonulás hivatalos Facebook-eseménye:

 

https://www.facebook.com/events/271990513515236/

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin