Hírek

Nem mindenki fogadta örömmel a Drag Queen mesedélutánt Új-Zélandon

A Szivárvány Mesedélután Paraparaumu városában került megrendezésre Október 5-én, Queen Olivia St Redfern közreműködésével, aki több mint ötven gyereket és felnőttet kápráztatott el felolvasásával.

A Kāpiti-parti kerületi tanács még egy igazán kedves üzenetet is posztolt az eseményről Facebook-oldalukon, mely így szólt: „Múlt pénteken szerencsések lehettünk, hogy Redfern csatlakozott hozzánk,a Paraparaumu Könyvtárba, egy csodálatos mesedélutánra az iskolai szünet alatt. A gyerekek imádták, mi pedig alig várjuk, hogy újabb Szivárvány Mesedélutánt szervezhessünk!”

Ám sajnálatos módon, bár a könyvtár és a résztvevők is meg voltak elégedve a rendezvénnyel, a negatív kommentek pillanatok alatt ellepték a Facebook-oldalt. Íróik meg voltak győződve arról, hogy ez a program alkalmatlan gyermekek számára, és egyenesen azzal vádolták a szervezőket, hogy agymosást hajtanak végre a gyerekeken – írja a Pink News,

Ezek után a tanács törölte a posztot annak érdekében, hogy megakadályozzák a kommentelők között felmerülhető konfliktust és a további gyűlölködést.

Bár a poszt a múlté, a könyvtár továbbra is kiáll véleménye és hite mellett, miszerint támogatják a sokszínűséget és az elfogadást. A jövőben is biztosítani szeretnék a széles programválasztékot, amely mindenkinek megfelelő és szórakoztató a közösségben.

Nem Új-Zéland volt az első, ahol ilyesfajta kezdeményezéssel álltak elő, hiszen már más országokban is így igyekeznek elindítani a gyerekeket a tolerancia és az elfogadás útján. Úgy tartják, a könyvtárak kiállnak az olyan értékek mellett, mint a szabadság, a nyitottság, a tolerancia, és a lehetőség, hogy bárki szabadon kifejezhesse saját magát a világban, bárhol is éljen, s ezért tenni is fognak.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin