Nagyvilág

Mind az 50 amerikai államban lesz nyíltan queer jelölt a félidős választásokon

Az Amerikai Egyesült Államok történetében először az amerikai állampolgároknak mind az 50 államban és Washington D.C-ben is lehetőségük lesz rá, hogy LMBTQ személyt válasszanak közhivatalba a november nyolcadikai félidős választásokon.

Az LMBTQ Victory Fund politikai akcióbizottság új jelentése szerint az előválasztásokon magát megmérettető 1065 nyíltan LMBTQ-jelölt közül 678-an – túlnyomó többségében demokrata – szerepelnek a szavazólapon két hét múlva. Ez 18,1%-os növekedést jelent a 2020-as választásokhoz képest.

A rekordállításra akkor kerül sor, amikor országszerte történelmi léptékben fogadnak el homo- és transzfób törvényeket a republikánus többségű állami törvényhozások.

A választóknak elegük van az LMBTQ-közösség ellen indított könyörtelen támadásokból” – mondta Annise Parker, a Victory Fund elnök-vezérigazgatója, Houston korábbi – nyíltan leszbikus – polgármestere egy nyilatkozatban. „A bigottak azt akarják, hogy maradjunk otthon és maradjunk csendben, de a támadásaik visszafelé sülnek el, és ehelyett az LMBTQ-vezetők új hullámát motiválták arra, hogy induljanak a hivatalokért.

 

 

A Human Rights Campaign, az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb LMBTQ érdekvédelmi csoportja szerint idén több mint 340 LMBTQ-ellenes törvényjavaslatot nyújtottak be az állami törvényhozásokban. A törvényjavaslatok nagyrészt olyan intézkedésekből állnak, amelyek korlátoznák a transznemű sportolók versenyeztetését a nemi identitásuknak megfelelő iskolai sportcsapatokban, a transzneműek nemi identitást megerősítő ellátáshoz való hozzáférését, valamint a szexuális irányultsággal vagy nemi identitással kapcsolatos témák iskolai oktatását.

Idén konzervatív törvényhozók, televíziós szakértők és más közéleti személyiségek azzal vádolták a floridai oktatási törvény – amelyet a kritikusok a „Ne mondd, hogy meleg” törvénynek neveztek el – ellenzőit, hogy a gyerekeket próbálják „elcsábítani” és „kinevelni”. A „grooming” szó régóta összefügg azzal, hogy az LMBTQ-embereket, különösen a meleg férfiakat és a transznemű nőket szándékosan rosszul jellemzik mint a gyermekek szexuális zaklatóit.

Gabriele Magni, a Los Angeles-i Loyola Marymount Egyetem politológia adjunktusa és az LMBTQ Politikai Kutatási Kezdeményezésének igazgatója szerint a queer politikusok közhivatalokban való jelenléte hatékony eszköz lehet az országos politikában uralkodó LMBTQ-ellenes érzelmek ellensúlyozására.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin