Nagyvilág

Melegellenes fogadalmat kell tenniük egy amerikai egyház híveinek

Egy floridai egyház arra kényszeríti a híveit, hogy írjanak alá egy, az LMBTQ-közösséget elítélő fogadalmat, amennyiben az egyház tagjai akarnak maradni.

A First Baptist Church of Jacksonville tagjainak március 19-ig van idejük aláírni a nyilatkozatot a „bibliai szexualitásról” – máskülönben azonnal le kell mondaniuk a tagságukról.

A First Baptist Church tagjaként hiszek abban, hogy Isten az embereket az ő képmására teremti, férfinak vagy nőnek. És hogy a teremtés az emberi biológia rögzített kérdése, nem pedig egyéni választásé” – áll a megállapodásban. „Hiszem, hogy a házasságot Isten, nem pedig a kormányzat alapította, egy férfi és egy nő között köttetik, és a szexuális vágy és önkifejezés egyetlen kontextusa„.

Heath Lambert, a First Baptist vezető lelkipásztora állítja, hogy az eskü tisztázza az egyház álláspontját azzal kapcsolatban, amit ő úgy jellemez, hogy az amerikai kultúra „haldoklik és belefullad a szexuális bűnbe”.

Ha egy úszómedencét teszel a hátsó udvarodba, és azt mondod a gyerekeknek, hogy csak rajta, menjenek, és soha nem teszel kerítést… Ha csak a jó dolgokról beszélsz, és nem beszélsz a veszélyekről, akkor az emberek meg fognak halni” – mondta Lambert az Action News Jaxnek. „A valóság az, hogy a városunk haldoklik és belefullad a szexuális bűnbe„.

A városban azonban némi nézeteltérés alakult ki, mióta a First Baptist Church of Jacksonville közzétette LMBTQ-ellenes nyilatkozatát.

A szintén helyi Riverside Avenue Christian Church tiszteletese, Erin Dickey a fogadalomra reagálva közölte, hogy egyháza mindenkit szívesen lát – nemtől és szexuális irányultságtól függetlenül -, mivel az egyház küldetése az, hogy „szeressük egymást„.

Az egyház küldetése az, hogy szeressük egymást és törődjünk felebarátainkkal, hogy igazságos és nagylelkű közösséget építsünk” – mondta Dickey a First Coast Newsnak. „Nem az, hogy megmondjuk, ki a tagja, és ki nem, vagy hogy aláírjunk valamit, ami azt mondja, hogy igen, itt ebben kell hinned„.

A First Baptist Church of Jacksonville története tele van homo- és transzfób megnyilvánulásokkal. Néhány évvel ezelőtt például ellenezték a város emberi jogi rendeletét, amely megtiltotta, hogy embereket kizárólag szexuális orientációjuk miatt kirúgjanak vagy kilakoltassanak.

Októberben hagyták jóvá a szexualitásról szóló nyilatkozatot és azt a követelményt, hogy minden tagnak meg kell erősítenie azt.

 

 

Az egyház lelkészei létrehoztak egy aloldalt a honlapjukon, ahol kifejtik LMBTQ-ellenes álláspontjukat, és az egyik passzus részletezi, hogy az egyház szerint az „LMBTQ-közösség által képviselt életmód ellentétben áll Isten igazságával, szeretet nélküli és nem hasznos„.

Lambert egy videóüzenetet is közzétett a szexualitásról szóló nyilatkozatról, amelyben úgy ábrázolta az egyházat, mint amely „háborúban áll” a „szexuális forradalommal” egy „zavaros kultúrában”. Azt állította, hogy ennek a „szexuális forradalomnak” a „világi harcosai” „igyekeznek kiirtani a szélsőséges programjukkal szembeni minden ellenállást”.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin