Hírek

Melegbár elleni merényletet akadályoztak meg Las Vegas-ban

 

Az FBI letartóztatta azt a férfit, aki egy Las Vegas-i melegbár és egy zsinagóga ellen tervezett merényletet.

A biztonsági őrként dolgozó, 23 éves Conor Climo kapcsolatban állt fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportokkal. A GayTimes beszámolója szerint a házkutatás során Climo elismerte a rendőröknek, hogy a Feuerkrieg Division nevű neonáci csoport tagja, akikkel titkosított csevegőalkalmazásokon kommunikált – de aztán otthagyta őket, mert számára nem voltak elég tevékenyek.

A nyomozók a házkutatás során bomba-alkatrészeket és lőfegyvereket találtak, valamint a tervezett támadások kézzel vázolt terveit. Szomszédai szerint a férfi többször hencegett nekik, hogy bombákat gyárt. Climo eredetileg külön osztagot is akart szervezni, akikkel együtt hajtják végre a támadásokat – ehhez 2017-ben hajléktalanokat próbált megnyerni.

Climo elismerte, hogy azért akart a neonáci csoport tagja lenni, hogy az afro-amerikaiak, a zsidók és a melegek elleni gyűlöletét „merőben eltérő” módon fejezze ki.

Nevada állam ügyésze, Nicholas A. Trutanich szerint a tervezett erőszakot egyértelműen a gyűlölet motiválta, és Climóra a tervezett merényletekért akár tíz év börtönbüntetést is kiszabhatnak.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin