Hírek

A meleg párok többet keresnek, mint a heteró házaspárok

groom-with-cake

 

Az USA államkincstárának legújabb kimutatása szerint az összeházasodott meleg férfiak 56 százalékkal többet keresnek, mint a heteró házaspárok, és 42 százalékkal többet, mint a leszbikus házaspárok.

Mielőtt szaladnánk az oltárhoz a meggazdagodás reményében (jó, nem az oltárhoz, hanem intézni a bejegyezett élettársi kapcsolatot), érdemes azért vetni egy pillantást a statisztikai elemzés apróbetűs részére is. Az amerikai adatokat vizsgálva a New York Times mutatott rá a háztartások közötti különbség okaira.

Az egyik legfontosabb ok a nők és a férfiak közötti bérszakadék, amit csak erősít az üvegplafon jelensége. A meleg férfipárok előnye egyrészt innen ered, másrészt többségük a nagyvárosokba költözik, ahol eleve magasabbak az átlagfizetések.

Ezzel szemben a heteroszexuális házaspároknál a feleség átlagosan alacsonyabb bére máris lefelé húzza a háztartásuk összbevételét. A leszbikus pároknál ráadásul ez a hátrány duplán is jelentkezik. A heteró pároknál további tényező, hogy Amerikában nagy a nyomás, hogy a nő a karrierjéről lemondva főállású háztartásbeli legyen a gyerekekkel. Tehát nem arról van szó, hogy a meleg párok statisztikailag azért keresnének többet, mert mondjuk ennyivel tehetségesebbek lennének, hanem a többieket érintő jövedelmi anomáliák miatt.

A fizetés szempontjából hátrányosabb helyzetben lévő hölgyek esetében az egyenlő jogok mellett még az egyenlő bért is kell majd harcolni.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin