Hírek

Megtagadta a vízumot az Egyesült Államok a menekülő csecsen melegektől

Miközben már legalább 100 meleg férfit fogtak el, kínoztak meg és három esetben bizonyíthatóan meg is gyilkoltak a csecsen hatóságok – az ország vezetőinek jóváhagyásával és aktív támogatásával -, az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatilag semmit nem hajlandó tenni a feléjük segítségért fordulókért. Sőt, jelenleg a Fehér Ház azt sem tudja megerősíteni, hogy Trump elnök egyáltalán tud-e a csecsenföldi meleg közösséget sújtó terrorról. Az azonban bizonyos, hogy számos igénylő kérelmét elutasították, továbbra is kitéve őket így az életveszélyes helyzetnek.

Az Orosz LMBT Szövetség jelenleg 40 meleg és biszexuális férfival tartja a kapcsolatot. Mindannyiuknak sikerült elmenekülni a térségből, legtöbbjük azonban kénytelen Oroszország más régióiban bújdosni, mivel vízumot nem tudnak szerezni. Az pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy valamely nyugati, biztonságos országba utazzanak. Tudni olyanokról is, akiknek ennek ellenére sikerült elhagyni nemcsak Csecsenföldöt, de Oroszországot is – feltételezhetően a zöldhatáron keresztül.

Csecsenföld – a térképen pirossal jelölve

Az USA Külügyminisztériumának szóvívője egyelőre megtagadja a válaszadást minden ide vonatkozó kérdésre, mondván „a vízumigénylések bizalmas adatok.” Mindeközben a csecsen belügyminiszter, Ruszlán Alkhanov az orosz Interfaxnak nyilatkozva tagadta a vádakat, miszerint szisztematikusan begyűjtenék és kivégeznék, vagy elüldöznék a meleg állampolgárokat. Szerinte ezek az állítások „nevetségesek és alaptalanok. Újságírói agymenés annak érdekében, hogy rossz színben tüntessék fel a Csecsen Köztársaságot a közvélemény előtt.

Szerencsére nem minden ország marad néma és passzív a terror időszakában. Litvánia lett az első ország a nemzetközi színtéren, amely kijelentette, hajlandó menekültként befogadni a hozzájuk érkező csecsen melegeket. Linas Linkevičius külügyminiszter megerősítette, hogy két férfi már biztonságban meg is érkezett hozzájuk.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin