KultúraUtazás

Köln, a leglazább német város – És Berlin után a legfontosabb LMBTQ központ

Köln ugyan Németország nyugati részén fekszik, mégis csak úgy emlegetik, mint a legdélibb német várost. Ennek oka, hogy a kölniek lazábbak és közvetlenebbek, mint a többi német település lakói. Kedvelik a dél-európai életstílust: amint tavasszal kisütnek az első napsugarak, azonnal benépesülnek a kávézók és bárok teraszai.

A második világháborúban súlyosan megsérült Köln a Világörökség részét képező katedrálison túl is kínál látnivalót; elsőrangú művészeti galériáit és múzeumait mindenképpen érdemes felkeresni.

 

Talán éppen barátságos és közvetlen atmoszférájának köszönhetően az egymilliós Köln Németország nyugati részén az LMBTQ közösség fővárosának számít, itt a lakosság tizede a saját neméhez vonzódik. A vezető szerepet illetően Köln a keleti részen található Berlin riválisa, ami ugyan jóval nagyobb, lüktető metropolisz, és ami mellett a kölni LMBTQ élet provinciálisnak tűnhet, de cserébe sokkal kedvesebb és családiasabb.

A kölni pink térképünkön két fő melegnegyedet találhatunk. Sok kávézó, bár és klub nyílt az elmúlt húsz évben a Rudolfplatz környékén, ez a rész ezért inkább modernebb. A hagyományos, vegyes életkorú vendégkörrel bíró pubok és bárok főleg az óvárosban találhatóak. Aki úti célként kedveli a hatalmas partikat, ahol millió ember szórakozik önfeledten, akkor a téli karnevál, és a nyári kölni pride miatt mindenképpen érdemes felkerekednie.

 

 

A nyolcvanas években még egy apró fesztivállal indult a helyi pride rendezvény, hogy mára egy rendre hétszázezer felvonulót vonzó, óriási népünnepéllyé váljon. A hatalmas tömegeket megmozgató események mellett minden év május-júniusában fétis-hetet is rendeznek Kölnben, valamint novemberben a macik pride-hétvégéjét. Amivel azonban igazi különlegességet kínál, hogy a városban már ötödik éve LMBTQ karácsonyi vásárt rendeznek, ahol minden szokásos karácsonyi dekoráció lilában és rózsaszínben pompázik. Ezt az élmény kár lenne kihagyni!

A kölni pride ideje 2017-ben:
2017. július 7–9. Cologne Gay Pride 2017

 

Cologne in 5 minutes | Travel guide | Must-sees for your city tour

A travel guide with must-sees in our hometown Cologne in Germany | Sightseeing tour in Cologne city | What to do and where to eat | What is typical for Colog…

 

What to Eat in Cologne, Germany

We had a wonderful time in Koln, Germany, and we’re going to share the three things we’re going to miss most about it. Subscribe for more Videos! ☞ http://ww…

 

Köln
Ország: Németország
LMBT jogok: bejegyzett élettársi kapcsolat és örökbefogadási lehetőségek 2011 óta
Átlagos nyári időjárás: 22-24 ⁰C közötti hőmérséklet
Időeltolódás: nincs
Utazás: hetente 3 közvetlen repülőjárat
Bejutás a városba: a Köln-Bonn repülőtérről legegyszerűbben a nagysebességű vasútvonalon

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin