Hírek

Kizárják az amerikai hadseregből a transzneműeket – Twitteren üzente meg Donald Trump

Nincs két hete, hogy az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának homofób és transzfób kirohanásairól egyébként is híres képviselője, Steve King felvetette: nem lenne szabad megengedni, hogy transzneműek szolgáljanak az Amerikai Egyesült Államok hadseregében. A nemkorrekciós műtétek és hormonkezelés finanszírozását pedig káros, mert a lehetőség kizárólag olyanokat vonz, akiket egyáltalán nem érdekel a haza szolgálata, csupán így szeretnék megúszni a költséges kezelés saját zsebből történő finanszírozását.

Amit akkor úgy kommentáltunk, hogy „megszólalt a nap hülyéje”, tegnap délután Donald Trump, az USA elnökének Twitter oldalán köszönt vissza.

Tábornokokkal és katonai szakértőkkel konzultálva az amerikai elnök úgy döntött, transznemű katonák mostantól nem szolgálhatnak az ország hadseregében. Annak ugyanis döntő erejű és nagyarányú győzelmekre kell koncentrálnia, amelyet akadályoznak a transznemű katonák egészségügyi kiadásai és úgy egyáltalán, a transzneműek bomlasztóan hatnak a sereg egységére.

Az USA hadseregében jelenleg 1,2 millióan szolgálnak, közülük 2450 transznemű. A Pentagon jelentése szerint alig évi 8 millió dollárba kerül speciális orvosi igényeik ellátása, ami minimális költség az amerikai hadsereg költségvetésében.

Trump Twitter-üzenete különösen az elnök egy tavaly nyári bejegyzésének fényében elszomorító.

2016 júniusában Trump köszönetett mondott az LMBT-közösségnek (amelynek ugyebár a transzneműek is tagjai) és ígéretet tett, hogy harcolni fog értük. Ellentétben a másik elnökjelölttel, Hillary Clintonnal, aki Trump állítása szerint azon van, hogy olyan embereket hozzon az országba, akik fenyegetik a közösség hitét és szabadságát.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin