Hírek

Kitiltották Új-Zélandról a melegek halálbüntetését támogató lelkészt

Szép nagy pofonba futott bele Steven Anderson az amerikai Hívő Világ Baptista Egyház vezetője, amikor vízumot igényelt Új-Zélandra – számol be a PinkNews.

A homofób, gyűlöletkeltő kirohanásairól hírhedt férfi azzal a szándékkal utazott volna a szigetországba, hogy ott missziós tevékenységet végezzen, új hívőket nyerjen meg egyházának. A vízum elbírálásáért felelős nagykövetségi munkatársak elutasító határozata azonban egyáltalán nem meglepő a férfi tevékenységéből kiindulva.

 

Steven Anderson

 

Anderson nagy támogatója a halálbüntetés bevezetésének az LMBTQ-közösség tagjaival szemben és amikor az orlandói Pulse melegbárban egy ámokfutó 49 emberrel végzett, ő ünneplésben tört ki: “…a jó hír, hogy 50-nel kevesebb pefodil van most ezen a világon.

Ellenérzéseit soha nem rejti véka alá, aminek meg is van a következménye: gyülölködő retorikája miatt már eddig is 33 országból volt kitiltva (többek között Ausztrália, Kanada, Írország, Nagy-Britannia és a schengeni övezet 26 európai országa, így hazánk is), Új-Zéland lesz a 34 a listán.

Miután értesült a döntésről, a lelkész YouTube-videóban vezette le a feszültséget. Saját védelmére kelt, szerinte ő csak azt prédikálja, ami a Bibliában is olvasható a “szodomitákról”. “Hívő, a Bibliát szerető keresztény vagyok, aki Új-Zélandra akart menni terjeszteni az igét… De nem kapnak meg.

Tudod mit? Isten majd ezért nem adja áldását ezekre az országokra és ha én a helyetekben Új-Zélandon, vagy Ausztráliában élnék, térdre ereszkednék és imádkoznék az Úrhoz, hogy legyen könyörületes az országomhoz, amiért ezt műveli egy misszionáriussal.

 

Previous post

„A meztelenség jelmezzé alakul át”

Next post

Elnézést kért Miley Cyrus miután azt sugallta, hogy leszbikusnak lenni választás kérdése