Hírek

Kitiltották Új-Zélandról a melegek halálbüntetését támogató lelkészt

Szép nagy pofonba futott bele Steven Anderson az amerikai Hívő Világ Baptista Egyház vezetője, amikor vízumot igényelt Új-Zélandra – számol be a PinkNews.

A homofób, gyűlöletkeltő kirohanásairól hírhedt férfi azzal a szándékkal utazott volna a szigetországba, hogy ott missziós tevékenységet végezzen, új hívőket nyerjen meg egyházának. A vízum elbírálásáért felelős nagykövetségi munkatársak elutasító határozata azonban egyáltalán nem meglepő a férfi tevékenységéből kiindulva.

 

Steven Anderson

 

Anderson nagy támogatója a halálbüntetés bevezetésének az LMBTQ-közösség tagjaival szemben és amikor az orlandói Pulse melegbárban egy ámokfutó 49 emberrel végzett, ő ünneplésben tört ki: „…a jó hír, hogy 50-nel kevesebb pefodil van most ezen a világon.

Ellenérzéseit soha nem rejti véka alá, aminek meg is van a következménye: gyülölködő retorikája miatt már eddig is 33 országból volt kitiltva (többek között Ausztrália, Kanada, Írország, Nagy-Britannia és a schengeni övezet 26 európai országa, így hazánk is), Új-Zéland lesz a 34 a listán.

Miután értesült a döntésről, a lelkész YouTube-videóban vezette le a feszültséget. Saját védelmére kelt, szerinte ő csak azt prédikálja, ami a Bibliában is olvasható a „szodomitákról”. „Hívő, a Bibliát szerető keresztény vagyok, aki Új-Zélandra akart menni terjeszteni az igét… De nem kapnak meg.

Tudod mit? Isten majd ezért nem adja áldását ezekre az országokra és ha én a helyetekben Új-Zélandon, vagy Ausztráliában élnék, térdre ereszkednék és imádkoznék az Úrhoz, hogy legyen könyörületes az országomhoz, amiért ezt műveli egy misszionáriussal.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin