Hírek

Kirúgták a leszbikus tanárnőt, amiért nem követi a Biblia tanítását

Egy vallásos floridai iskola elbocsájtotta tanárát, aki az intézmény keretein belül lévő musical rendezéséért volt felelős, miután egy névtelen informátor elárulta nekik, hogy a tanárnő leszbikus.

Még október elején kezdődött a probléma azzal a bizonyos névtelen telefonhívással, ami után a Covenant Christian School meghívta egy gyűlésre az érintett Monica Toro Lisciandrót. A névtelen informátor közölte az iskola vezetőségével, hogy Lisciandro egy nővel él párkapcsolatban. Emellett arra is fény derült, hogy Lisciandro pride felvonulásokon vesz részt, valamint szabadidejében egy LMBTQ-csoport gyűléseit látogatja. A tanárnő egyiket sem tagadta – írja az Out.

 

Lisciandro a tanári pálya mellett a Viera Studio vezetője, ahol színjátszást, éneket és táncot oktatnak.

 

Az iskola ezek után kirúgta őt, és egy igazán félrevezető, homályos indoklással ellátott levelet küldtek a szülőknek:

„Sajnálattal közöljük, hogy személyes okokból kifolyólag Mrs. Lisciandro a továbbiakban nem tudja folytatni a musical óra oktatását. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy találjunk egy olyan tanárt, aki végigviszi az osztályt és megrendezi a színdarabot. A fejleményekről mindenkit tájékoztatni fogunk” – írta az iskola igazgatója, Lorne Wenzel.

Lisciandro azonban úgy érezte, nem hagyhatja annyiban a történteket, és a szülők, a diákjai és ő is megérdemlik, hogy emelt fővel, az ügy tisztázásával távozhasson az intézményből, ezért egy a Florida Today-nek adott interjúban beszámolt a történtekről.

„Szeretném, ha a gyerekek látnák a példámon keresztül, hogy lehetsz egyszerre keresztény és meleg. Lehetsz meleg, és közben taníthatsz egy vallásos iskolában. Már csak az a gondolat, hogy ez a gyerekekkel is bármikor megtörténhet, mélységesen feldühít és elszomorít, mert jobbat érdemelnek.”

Az iskola erre válaszul elmagyarázta, hogy keresztény intézmény lévén minden alkalmazottjuktól a Biblia tanításain alapuló életvitelt várják el, amelybe nem tartoznak bele az azonos nemű kapcsolatok.

Floridában nem áll rendelkezésre olyan törvény, amely megtiltaná a szexuális irányultságon vagy nemi identitáson alapuló munkahelyi diszkriminációt. Mivel azonban az iskola egyházi vezetőség alatt áll, ezért egy diszkrimináció ellenes törvény se segíthetne sokat az ilyen helyzeteken.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin