Hírek

Kirúgták a chicagói tüntetésen buzizó rendőrt

Június első hetében terjedt el a közösségi médiában egy videó az egyik chicagói Black Lives Matters tüntetésről, ahol egy tüntető az egyik rendőrt megdobta egy nagyobb tárggyal. Bár a tárgy nem találta el és így nem sebesítette meg a férfit, ő haragra gerjedt, visszafordult és lebuzizta az illetőt.

 

 

Megszólalt az eset kapcsán Chicago leszbikus polgármestere, Lori Lightfoot is: “Nem toleráljuk azokat, akik átlépik ezt a határt. Nem toleráljuk a túlkapást.

Nem tűrjük a nyers és homofób megnyilvánulásokat, amelyek szégyent hoznak a jelvényre, bemocskolják a chicagói rendőrség becsületét és mindazt, ami minket chicagóivá tesz. Ha egyike vagy azoknak, akik ilyesmit művelnek (…) – bármit, ami szembemegy a város rendőrség elveivel -, megtalálunk, azonosítunk és megfosztunk rendőri jogosítványaidtól. Pont.” – hangsúlyozta Lightfoot néhány nappal ezelőtt.

Az incidenst tettek követték, a rendőrségnél nyomozás indult és már azonosították is a buzizó férfit, akit megfosztottak rendőr jelvényétől és kirúgtak állásából.

Hivatalos adatok szerint a chicagói rendőrség csak az előző évtizedben 300 ezer dollárt fizetett ki különböző perekben, amiért az ott szolgáló rendőrök az LMBTI-közösség tagjaival nem megfelelően bántak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin