Hírek

Kilép egy templom az egyházából, mert az nem eléggé meleggyűlölő

Texas állam Katy városának az Egyesült Metodista Egyházhoz (UMC) tartozó gyülekezete, a Grace Fellowship úgy döntött, elhagyja az anyaegyházat. A közösség vezetői több okot is megjelöltek indokként, az egyik azonban egyértelműen az UMC nem elég határozott kiállása a homoszexualitás elítélésében.

 

A Grace Fellowship közösség épülete | Katy, Texas

 

Érdemes először is pár szót ejteni az anyaegyházról, amely az úgynevezett Fegyelem Könyvében külön szót ejt – a szexuális erőszakkal, gyerekmolesztálással és rasszizmussal egy kalap alatt – az úgynevezett „saját bevallása szerint gyakorló homoszexuálisról”, aki az egyház egy vezetője, vagy tagja előtt nyíltan elismeri, hogy ő gyakorló homoszexuális.

Ezt a szellemiséget követve az egyház tavaly februári konferenciája arról határozott, hogy továbbra is tiltja templomaiban az azonos nemű párok összeadását, az LMBTQ-közösséghez tartozó lelkészek felszentelését és büntetéssel sújtja a klérus azon tagjait, akik meleg, vagy leszbikus párt adnak össze.

A Grace Fellowship azonban arra jutott, hogy ez közösségük számára nem elég és különben is, az UMC túl sok időt tölt az LMBTQ téma tárgyalásával. Továbbá lelkészük, Jim Leggett szerint az egyház vezetése nem az „erkölcs bibliai alapjai” szerint él. Leggett arra is figyelmes lett, hogy az egyházközségi üléseiken a vitatott témák 30 százaléka az UMC belső ügyeit fedik, amit ő elfogadhatatlannak tart, hiszen az így eltöltött idő alatt sem missziós tevékenységet végeznek és általa rosszul használják fel azokat a forrásokat, amelyeket Isten Királysága biztosít számukra.

A közösség a kiválást követően a kisebb, de jóval konzervatívabb (értsd: még homofóbabb) Szabad Metodista Egyházba lép át.

Érdekesség, hogy Katy-t a „Templomok Városának” is nevezik, mivel a a 14 ezer lakosú városban 15 működő templom is található.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin